Хоч сто штук приготуйте – буде мало: галушки по-полтавськи виходять фантастичними

Читать на русском
Автор
1158
Галушки з’їдять до останнього шматочка
Галушки з’їдять до останнього шматочка. Фото gospodynka.com.ua

Спробуєте раз — і готуватимете так завжди

Галушки – це традиційна українська страва. І якщо ви вже готували їх з куркою та печерицями, то тепер спробуємо новий рецепт.

Сьогодні ми разом із "Господинькою" приготуємо картопляні галушки з м’ясом по-полтавськи. Приготуйте – і близькі не встануть із-за столу, доки всі не з’їдять.

Як приготувати картопляні галушки з м’ясом по-полтавськи

Інгредієнти:

  • картопля – 10 шт.;
  • фарш – 100 г;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • яєчний жовток – 1 шт.;
  • кукурудзяний або картопляний крохмаль – 50 г;
  • сіль і перець — на свій смак
  • гілочка кропу;
  • вершкове масло – 50 г.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю чистимо і відварюємо у підсоленій воді до готовності. Зціджуємо воду, розминаємо в стан пюре, додаємо 20 г вершкового масла, яєчний жовток, крохмаль і при необхідності солимо. Все ретельно перемішуємо.
  2. Для приготування начинки чистимо моркву та цибулю. Моркву дрібно натираємо, цибулю – нарізаємо кубиками. Обсмажуємо їх на розігрітій сковороді з рослинною олією протягом 5 хвилин. Додаємо фарш, смажимо 10 хвилин, солимо, перчимо і даємо охолонути.
  3. З картопляної маси формуємо кульки, викладаємо всередину начинку, защипуємо і відправляємо в киплячу воду на 5 хвилин.
  4. Поки варяться галушки, розігріваємо сковороду із залишками вершкового масла і додаємо подрібнений кріп. Залишаємо, поки розтопиться масло.

Отриманим соусом поливаємо галушки та подаємо на стіл разом з улюбленим салатом. Вийде дуже смачно.