Хоч сто штук приготуйте – буде мало: галушки по-полтавськи виходять фантастичними
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1158
![Галушки з’їдять до останнього шматочка](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/3/75/3541cd06-30ba37abf82d70440d597505c1ad9753.png?v=5766_1)
Спробуєте раз — і готуватимете так завжди
Галушки – це традиційна українська страва. І якщо ви вже готували їх з куркою та печерицями, то тепер спробуємо новий рецепт.
Сьогодні ми разом із "Господинькою" приготуємо картопляні галушки з м’ясом по-полтавськи. Приготуйте – і близькі не встануть із-за столу, доки всі не з’їдять.
Як приготувати картопляні галушки з м’ясом по-полтавськи
Інгредієнти:
- картопля – 10 шт.;
- фарш – 100 г;
- морква – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- яєчний жовток – 1 шт.;
- кукурудзяний або картопляний крохмаль – 50 г;
- сіль і перець — на свій смак
- гілочка кропу;
- вершкове масло – 50 г.
Спосіб приготування:
- Картоплю чистимо і відварюємо у підсоленій воді до готовності. Зціджуємо воду, розминаємо в стан пюре, додаємо 20 г вершкового масла, яєчний жовток, крохмаль і при необхідності солимо. Все ретельно перемішуємо.
- Для приготування начинки чистимо моркву та цибулю. Моркву дрібно натираємо, цибулю – нарізаємо кубиками. Обсмажуємо їх на розігрітій сковороді з рослинною олією протягом 5 хвилин. Додаємо фарш, смажимо 10 хвилин, солимо, перчимо і даємо охолонути.
- З картопляної маси формуємо кульки, викладаємо всередину начинку, защипуємо і відправляємо в киплячу воду на 5 хвилин.
- Поки варяться галушки, розігріваємо сковороду із залишками вершкового масла і додаємо подрібнений кріп. Залишаємо, поки розтопиться масло.
Отриманим соусом поливаємо галушки та подаємо на стіл разом з улюбленим салатом. Вийде дуже смачно.