Подруги попросять рецепт: найніжніший пиріг із ягодами

Читать на русском
Автор
Тісто чудово поєднується з кислинкою від ягід
Тісто чудово поєднується з кислинкою від ягід. Фото ukr3story.com

Ефектний пиріг, що просто тане в роті

Кінець зими — саме час почати інтенсивно розвантажувати морозилку, набиту з літа ягодами та фруктами. Так, з ягідно-фруктової заморозки можна не тільки варити компоти або готувати смузі, але також пекти пироги.

Одним із вдалих рецептів випічки, що виходить у всіх, ми сьогодні хочемо поділитися з вами. А рецепт опублікували на порталі "Ukr story".

Як приготувати ягідний пиріг

Інгредієнти:

  • вершкове масло розм’якшене — 150 г;
  • цукор — 7 ст.л;
  • сіль — щіпка;
  • ванілін — за смаком;
  • яйця — 3 шт;
  • сметана — 90 г;
  • борошно — 280 г;
  • розпушувач — 1.5 ч.л.;
  • ягоди — за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Яйця перетерти з цукром, ваніліном та щіпкою солі. Це можна зробити за допомогою міксера.
  2. Додати розтоплене вершкове масло і знову перемішати міксером.
  3. Додати сметану, збити.
  4. Борошно просіяти, з’єднати з розпушувачем та замісити тісто.
  5. Ягоди змішати зі столовою ложкою крохмалю, щоб вони при випіканні не розтікалися.
  6. На застелену пергаментом форму викласти частину тіста.
  7. Далі рівним шаром викласти ягоди.
  8. І зверху викласти другу частину тіста, розрівняти.
  9. Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 45 хвилин.

А якщо ви любите смачну випічку, рекомендуємо також приготувати тертий пиріг з варенням за рецептом "Телеграфа". Приємна кислинка, солодкий корж і хрумка апетитна крихта — цей пиріг вище за всілякі похвали.