Навіть тісто замішувати не доведеться: смачний пиріг із сиром та яблуками

Читать на русском
Автор
58632
Пиріг з насиченою начинкою, ніжною пісочною основою та хрустким верхом
Пиріг з насиченою начинкою, ніжною пісочною основою та хрустким верхом. Фото apelsinka.online

Десерт готується швидко та легко

Рецептів яблучних пирогів існує безліч. Найбільш популярним серед яких є "Шарлотка".

Часом хочеться поекспериментувати та приготувати щось просте, але незвичайне. Тому поспішаємо поділитися рецептом випічки, для якої навіть тісто замішувати не доведеться, інформують на порталі "Apelsinka".

Як приготувати пиріг з сиром та яблуками

Інгредієнти:

Для крихти:

  • 300 г борошна (вищий сорт);
  • 150 г вершкового масла;
  • 120 г цукру;
  • 1 ч. л. розпушувача;

Для начинки:

  • 250 г сиру
  • 100 г сметани
  • 2 шт. яблук (200 г)
  • 90 г цукру
  • 2 шт. курячих яєць
  • 1 ч. л. ванільного цукру

Спосіб приготування:

  1. Борошно змішати з цукром і розпушувачем.
  2. Додати розм’якшене вершкове масло, перетерти все швидко в крихту.
  3. Для начинки очистити яблука від насіння та шкірки, натерти їх на великій тертці.
  4. Додати цукор та ванільний цукор, сир, сметану та яйця, добре перемішати.
  5. У вистелену пергаментом форму викласти трохи більше половини крихти та сформувати ложкою бортики.
  6. Розмістити підготовлену начинку, посипати її крихтою, що залишилася.
  7. Запікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин.
  8. Пиріг остудити у формі та можна подавати до столу.

А якщо ви любите випічку із яблуками, рекомендуємо також приготувати заливний пиріг із яблуками за рецептом "Телеграфа". Ця смакота — гідна альтернатива навіть улюбленій "шарлотці".