Кілька крапель олії і крани блищатимуть: як легко очистити сантехніку та зберегти ефект надовго

Читать на русском
Автор
2009
Ці домашні засоби повернуть кранам блиск
Ці домашні засоби повернуть кранам блиск. Фото freepik.com

Дізнайтеся, навіщо мазати крани у ванній олією

З часом крани у ванній або кухні втрачають свій блиск і покриваються білим вапняним нальотом. Особливо неохайно виглядають висохлі білі краплі води на поверхні кранів та іншої сантехніки. "Телеграф" уже розповідав, як очистити жовті плями на ванні та повернути їй блиск, а сьогодні ділиться, як боротися із нальотом на кранах.

Як виявилося, є два бюджетні засоби, які допоможуть повернути блиск кранам у ванній, пише unian.net. За допомогою оцту та олії можна ефективно очистити крани та зберегти блиск надовго.

Як очистити кран за допомогою оцту

Очистити крани у ванній від білого нальоту допоможе звичайний оцет столовий, яблучний або винний теж підійде. Потрібно нанести нерозведений оцет на кран та залишити на 15-20 хвилин. Потім потерти вологою губкою або ганчіркою та обмити водою. Після цього можна відполірувати насухо крани замшевою тканиною до блиску.

Як очистити кран за допомогою олії

Очистити кран допоможе також рослинна олія — соняшникова, кокосова, оливкова або будь-яка інша. Нанесіть кілька крапель олії на ватяний диск і протріть крани з нальотом. Це можна зробити після процедури з оцтом для більшого ефекту. Рослинна олія не тільки очищає наліт, але й відштовхує краплі води, залишаючи кран довше чистим та блискучим.

Раніше "Телеграф" розповідав про прості домашні способи, як очистити чайник від накипу. Після цього чай стане смачнішим.