Від розводів і висохлих крапель не залишиться сліду: прості способи відмити скляний посуд

Читать на русском
Автор
Посуд буде сяяти довго після такого очищення
Посуд буде сяяти довго після такого очищення. Фото Freepik

Підручні засоби допоможуть впоратися з розводами

Скляний посуд, безумовно, красивий і вишуканий, проте вимагає особливого догляду. На ньому найчастіше залишаються розводи та висохлі білі краплі після миття. "Телеграф" уже розповідав, як очистити обробну дошку на кухні без покупної хімії, а сьогодні ділиться, як відмити скляний посуд від застарілих забруднень та розводів.

З часом скляний посуд тьмяніє і втрачає свій блиск, тому потрібно особливо ретельно підходити до його очищення, пише tsn.ua. Виявилось, що очистити такий посуд можна за допомогою підручних засобів.

Як очистити скляний посуд

Сода та оцет

Повернути блиск скляному посуду допоможе розчин соди з оцтом. Змішайте ці інгредієнти в рівному співвідношенні, змочіть у розчині чисту ганчірку і натріть чашки, келихи, тарілки. Потім ретельно промийте посуд у теплій воді та витріть насухо тканинною серветкою.

Глибоке очищення із таблетками

Цей незвичайний спосіб передбачає використання спеціальних таблеток для зубних протезів. У глибоку миску налийте теплої води та розчиніть у ній кілька таблеток для зубних протезів. Потім замочіть скляний посуд та залиште на 15-20 хвилин. Після цього промийте скляний посуд у теплій воді та витріть насухо. Таблетки глибоко очистять склянки і тарілки від плям та розводів.

Сіль та лимон

Щоб вивести застарілі плями зі скляного посуду, використовуйте лимон та сіль. Насипте сіль на половинку лимона і добре протріть плями та розводи на келихах, склянках чи тарілках. А потім промийте холодною водою і витріть насухо. Кислота лимона у поєднанні з абразивними властивостями солі допоможуть м’яко очистити посуд і повернуть блиск.

Раніше "Телеграф" розповідав про прості домашні способи, як очистити чайник від накипу. Після цього чай стане смачнішим.