Буде як нова всередині та зовні: як очистити сковороду від нагару за 15 хвилин

Читать на русском
Автор
52939
Нагар на сковороді піде без сліду
Нагар на сковороді піде без сліду. Фото Freepik

Посуд стане ідеально чистим

Боротьба з пригорання залишків їжі та жиру до поверхні сковороди рано чи пізно стає турботою багатьох господарок і господарів. І не завжди можна знайти потрібний засіб для його успішного усунення — це може бути непросто, як і прибрати липкий жир з кухонних поверхонь.

Однак існує бюджетне рішення, здатне впоратися із цією побутовою проблемою. Такий лайфхак не тільки допоможе вам звільнити сковороду від надлишків, що пригоріли, а й поверне їй первозданний вигляд.

Як прибрати нагар на сковороді господарським милом

Бюджетним рішенням, що використовується, є просте господарське мило. Суть лайфхака полягає у "підсмажуванні" мила прямо на забрудненій сковороді.

Для ретельного очищення внутрішньої поверхні сковороди:

  • натріть шматок господарського мила на тертці;
  • рівномірно розподіліть стружку, що вийшла, по сковороді;
  • додаючи трохи води, перемішайте.

Підпалюємо вогонь і даємо милу розчинитись на поверхні сковороди. Після остигання розчину використовуйте звичайну губку для ретельного видалення нагару.

Чим очистити сковороду від нагару зовні

Додатковий метод включає натирання мила на тертці і його розчинення в теплій воді до отримання густої каші. Потім, змішавши соду та оцет, додайте цей склад до розчину мила, добре перемішайте та нанесіть суміш на брудну поверхню сковороди.

Залиште на 15 хвилин, потім візьміть щітку для видалення нальоту. За необхідності можна повторити процедуру, особливо якщо нагар виявився стійким і не пішов після першої спроби.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим очистити тефлонову сковорідку, що пригоріла. Цей спосіб підійде і для будь-якого не емальованого посуду.