Деруни будуть фантастично хрусткими: секрети приготування найсмачнішої страви
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 15187
Секрети приготування смачних дерунів
Ми розповідали, що додати до омлету, щоб він піднявся не падав. Тепер ділимось порадами, які допоможуть приготувати особливо смачні деруни.
Секрет надзвичайно простий — увага до деталей. Разом із порталом ProstoWay розповідаємо, що заважає приготувати справжні соковиті деруни, що мають хрустку скоринку.
Правильний сорт картоплі
Якщо обирати жовту картоплю з високим вмістом крохмалю, у вас будуть соковиті та ніжні деруни. Використання білою картоплі з низьким вмістом крохмалю призводить до того, що деруни будуть тонкі та хрусткі.
Подрібнення
Картоплю треба натирати на тертці. Так у страви буде правильна консистенція та кращий смак. Комбайн або блендер використовувати не рекомендується.
Позбавляємося зайвої вологи
Злийте сік, який випустить картопля після натирання. Не дайте готовій суміші довго стояти: чим довше часу мине, тим більше води з’явиться.
Не обов’язково додавати яйця
Для хрустких дерунів яйця не потрібні. Якщо бажаєте м’яку страву, можна додати 1-2 яйця. Це вплине на текстуру.
До смаку в терту картоплю можна додати цибулю, часник або зелень. Подавайте деруни зі сметаною, зеленню або улюбленим соусом. Також ми ділились порадами, які допоможуть врятувати занадто солоний оселедець.