Деруни будуть фантастично хрусткими: секрети приготування найсмачнішої страви

Читать на русском
Автор
15187
Цю страву можна приготувати ще смачніше
Цю страву можна приготувати ще смачніше. Фото prostoway

Секрети приготування смачних дерунів

Ми розповідали, що додати до омлету, щоб він піднявся не падав. Тепер ділимось порадами, які допоможуть приготувати особливо смачні деруни.

Секрет надзвичайно простий — увага до деталей. Разом із порталом ProstoWay розповідаємо, що заважає приготувати справжні соковиті деруни, що мають хрустку скоринку.

Правильний сорт картоплі

Якщо обирати жовту картоплю з високим вмістом крохмалю, у вас будуть соковиті та ніжні деруни. Використання білою картоплі з низьким вмістом крохмалю призводить до того, що деруни будуть тонкі та хрусткі.

Подрібнення

Картоплю треба натирати на тертці. Так у страви буде правильна консистенція та кращий смак. Комбайн або блендер використовувати не рекомендується.

Позбавляємося зайвої вологи

Злийте сік, який випустить картопля після натирання. Не дайте готовій суміші довго стояти: чим довше часу мине, тим більше води з’явиться.

Не обов’язково додавати яйця

Для хрустких дерунів яйця не потрібні. Якщо бажаєте м’яку страву, можна додати 1-2 яйця. Це вплине на текстуру.

До смаку в терту картоплю можна додати цибулю, часник або зелень. Подавайте деруни зі сметаною, зеленню або улюбленим соусом. Також ми ділились порадами, які допоможуть врятувати занадто солоний оселедець.