Страва на всі часи: перед запеченою картоплею з часничком не встоїть ніхто

Читать на русском
Автор
3005
Апетитна, смачна та бюджетна картопелька
Апетитна, смачна та бюджетна картопелька. Фото smachno.in.ua

Пікантна картопля з надзвичайно смачною скоринкою

З картоплі можна приготувати безліч смачних страв: із неї роблять пюре, смажать, тушкують з м'ясом, роблять деруни або зрази. Сьогодні ми пропонуємо пропонувати страву, актуальну в усі часи і яка подобається багатьом.

Йдеться про картоплю, запечену цілою з часничком та зеленню. Вона смакуватиме разом з оселедцем або як самостійна страва, інформує "smachno.in.ua".

Як приготувати запечену картоплю з часником

Інгредієнти:

  • картопля невелика — 6 шт.;
  • олія;
  • вершкове масло — 40 г;
  • часник — 3 зуб.;
  • кріп – пучок;
  • сіль — за смаком;

Спосіб приготування:

  1. Картоплю помити, надрізати навхрест до половини картоплі.
  2. Залити її водою, посолити, довести до кипіння і варити 10 хв.
  3. Викласти картоплю надрізами догори на деко, вистелене пергаментом, змастити олією та запікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин.
  4. Тим часом приготувати часникове масло.
  5. Для цього зелень кропу подрібнити ножем.
  6. В мисочку викласти розм’якшене вершкове масло, додати кріп, посолити.
  7. Вичавити через прес часник, ретельно перемішати.
  8. Запечену картоплю вийняти з духовки. В середину кожної ще гарячої картоплини викласти часникове масло та одразу подавати до столу.

Раніше ми писали, як приготувати ідеальну смажену картоплю. Головне – не робити популярних помилок.