Страва на всі часи: перед запеченою картоплею з часничком не встоїть ніхто
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 3005
Пікантна картопля з надзвичайно смачною скоринкою
З картоплі можна приготувати безліч смачних страв: із неї роблять пюре, смажать, тушкують з м'ясом, роблять деруни або зрази. Сьогодні ми пропонуємо пропонувати страву, актуальну в усі часи і яка подобається багатьом.
Йдеться про картоплю, запечену цілою з часничком та зеленню. Вона смакуватиме разом з оселедцем або як самостійна страва, інформує "smachno.in.ua".
Як приготувати запечену картоплю з часником
Інгредієнти:
- картопля невелика — 6 шт.;
- олія;
- вершкове масло — 40 г;
- часник — 3 зуб.;
- кріп – пучок;
- сіль — за смаком;
Спосіб приготування:
- Картоплю помити, надрізати навхрест до половини картоплі.
- Залити її водою, посолити, довести до кипіння і варити 10 хв.
- Викласти картоплю надрізами догори на деко, вистелене пергаментом, змастити олією та запікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин.
- Тим часом приготувати часникове масло.
- Для цього зелень кропу подрібнити ножем.
- В мисочку викласти розм’якшене вершкове масло, додати кріп, посолити.
- Вичавити через прес часник, ретельно перемішати.
- Запечену картоплю вийняти з духовки. В середину кожної ще гарячої картоплини викласти часникове масло та одразу подавати до столу.
Раніше ми писали, як приготувати ідеальну смажену картоплю. Головне – не робити популярних помилок.