Ви приготуєте їх на раз-два: найлінивіший рецепт голубців

Читать на русском
Автор
4117
Ці голубці вам навіть закручувати не треба
Ці голубці вам навіть закручувати не треба. Фото pinterest.com

Відмінно для зайнятих кулінарів

Навряд чи хтось відмовиться від соковитих голубців. Однак кулінари не люблять їх готувати — на це йде дуже багато часу.

Для найзайнятіших Smachnonews підготував лінивий рецепт улюбленої страви. Вам навіть не доведеться загортати начинку в капусту просто змішайте всі інгредієнти, а все інше зробить духовка.

Як приготувати ледачі голубці

Інгредієнти на 4 порції:

  • 600 г курячого фаршу;
  • 300 г капусти;
  • 70 г рису;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 1 яйце;
  • суміш спецій на смак.

Для соусу:

  • 500 г води;
  • 250 г сметани;
  • 1 ст. л. томатної пасти;
  • 1 ст. л. крохмалю;
  • сіль, перець до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю та моркву чистимо. Цибулю нарізаємо кубиками, моркву — натираємо на тертці. Обсмажуємо їх на розігрітій сковороді з рослинною олією до готовності.
  2. Також до готовності відварюємо у підсоленій воді рис.
  3. Капусту миємо і дрібно шаткуємо, змішуємо із засмажкою, підготовленим рисом, фаршем, яйцем і спеціями. Все ретельно перемішуємо. З одержаної маси формуємо голубці.
  4. Деко застилаємо пергаментним папером, викладаємо голубці, накриваємо фольгою і запікаємо в духовці 20 — 25 хвилин при 200 градусах.
  5. Тим часом в окремій мисці змішуємо воду, сметану, томатну пасту та крохмаль. Солимо, перчимо на смак і ретельно перемішуємо.
  6. Через вказаний час дістаємо з духовки голубці та заливаємо їх соусом. Відправляємо їх ще на 20-25 хвилин у духовку за 200 градусів, кожні 5 – 7 хвилин поливаючи соусом.

Якщо вдома не було фаршу — це не привід відмовитися від улюбленої страви. Просто приготуйте голубці з грибами та отримайте неймовірну насолоду.