Міль не посміє псувати ваш одяг: просто покладіть у шафу ці продукти

Читать на русском
Автор
1523
Міль завдає шкоди
Міль завдає шкоди. Фото Відкриті джерела

Спробуйте найпростіші способи від молі

Міль у шафі – справжня проблема. Ці настирливі комахи є справжніми шкідниками. Найчастіше не підозрюючи, що в нашому гардеробі з’явилися непрохані гості, ми дивуємося, коли дістаємо улюблений светр або блузку з дірками.

Як і харчова міль, платтяна міль не переносить деякі запахи. Тому у боротьбі з комахами спробуйте один із цих методів.

Домашній засіб від молі у шафі

У будь-якому супермаркеті можна придбати засіб від молі. Але часто вони дорого коштують і не виправдовують витрат. Домашні засоби бувають ефективнішими та дешевшими.

Якщо ви хочете позбутися молі, потрібно лише поставити тарілку з кількома кульками запашного перцю у свою шафу. Запах цієї спеції відлякує міль. Цей лайфхак варто використовувати як у шафі, де зберігається одяг, так і в шафі з постільною білизною.

Також можна скористатися "бабусиним" способом — покласти ароматне мило в шафу. Це теж має відлякати міль. Цей метод використовувався багатьма поколіннями й справді працював.

Також міль не переносить запах каштанів та лаванди.

Як попередити появу молі у шафі

Насамперед варто регулярно чистити шафу, позбавляючись одягу, який не носиться. Варто іноді ретельно чистити внутрішню частину шафи — протирати її сумішшю оцту та води. Ще одне важливе правило у боротьбі з міллю у гардеробі – часто його провітрювати.

Раніше "Телеграф" розповідав, як легко позбутися павуків у будинку. Використовувати хімію не доведеться.