Багато начинки та смачне тісто: неймовірний яблучний пиріг

Читать на русском
Автор
19693
Проста випічка для всієї родини
Проста випічка для всієї родини. Фото say7.info

Тонке тісто, соковиті яблука, ніжний крем, хрумкий штрейзель

Якщо у вас все ще залишилися яблука зі щедрого осіннього врожаю, ви вже напилися компоту з них, посмажили млинці та потушкували печінку, пропонуємо випробувати ще один вдалий рецепт. Йдеться про яблучний пиріг з пудингом.

Готується випічка на пісочному тесті, виходить ситною та соковитою. А рецептом з нами поділилися на порталі "Say7".

Як приготувати яблучний пиріг з пудингом

Інгредієнти:

Тісто:

  • 100 г вершкового масла;
  • 60 мл крижаної води;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 200-300 г борошна;

Крем:

  • 70 г пудингу (сухого);
  • 100 г цукру;
  • 1 л молока;

Штрейзель:

  • 80 г вершкового масла;
  • 100 г цукру;
  • 150-200 г борошна;

Також:

  • 400 г яблук;

Спосіб приготування:

  1. Для приготування тіста до олії додати борошно, воду та сіль, перемішати.
  2. З тіста сформувати кулю, загорнути її у плівку, прибрати в холодильник на 1 годину.
  3. Форму трохи змастити олією, викласти тісто, зробити бортики.
  4. На тісто викласти папір для випічки, на папір насипати вантаж (наприклад, горох, квасоля).
  5. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати протягом 10-15 хвилин.
  6. Приготувати начинку, змішавши пудинг та цукор.
  7. Додати 100 мл молока, перемішати.
  8. Молоко, що залишилося, довести до кипіння, додати пудинг з цукром і молоком.
  9. Варити при помішуванні до загустіння (близько 1 хвилини), остудити.
  10. Приготувати штрейзель: для цього масло перемішати з цукром, додати борошно, перемішати, щоб вийшла крихта.
  11. Яблука почистити, видалити серцевину, нарізати пластинами.
  12. На тісто викласти яблука, згори викласти пудинг, посипати штрейзелем.
  13. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати протягом 35-40 хвилин.
  14. Готовий пиріг остудити у холодильнику, потім розрізати.

А якщо ви любите випічку з яблуками, рекомендуємо також приготувати пиріг з яблуками за рецептом "Телеграфа". Ця смакота — гідна альтернатива навіть улюбленої "шарлотки".