Багато начинки та смачне тісто: неймовірний яблучний пиріг
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 19675
Тонке тісто, соковиті яблука, ніжний крем, хрумкий штрейзель
Якщо у вас все ще залишилися яблука зі щедрого осіннього врожаю, ви вже напилися компоту з них, посмажили млинці та потушкували печінку, пропонуємо випробувати ще один вдалий рецепт. Йдеться про яблучний пиріг з пудингом.
Готується випічка на пісочному тесті, виходить ситною та соковитою. А рецептом з нами поділилися на порталі "Say7".
Як приготувати яблучний пиріг з пудингом
Інгредієнти:
Тісто:
- 100 г вершкового масла;
- 60 мл крижаної води;
- 0,5 ч. л. солі;
- 200-300 г борошна;
Крем:
- 70 г пудингу (сухого);
- 100 г цукру;
- 1 л молока;
Штрейзель:
- 80 г вершкового масла;
- 100 г цукру;
- 150-200 г борошна;
Також:
- 400 г яблук;
Спосіб приготування:
- Для приготування тіста до олії додати борошно, воду та сіль, перемішати.
- З тіста сформувати кулю, загорнути її у плівку, прибрати в холодильник на 1 годину.
- Форму трохи змастити олією, викласти тісто, зробити бортики.
- На тісто викласти папір для випічки, на папір насипати вантаж (наприклад, горох, квасоля).
- Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати протягом 10-15 хвилин.
- Приготувати начинку, змішавши пудинг та цукор.
- Додати 100 мл молока, перемішати.
- Молоко, що залишилося, довести до кипіння, додати пудинг з цукром і молоком.
- Варити при помішуванні до загустіння (близько 1 хвилини), остудити.
- Приготувати штрейзель: для цього масло перемішати з цукром, додати борошно, перемішати, щоб вийшла крихта.
- Яблука почистити, видалити серцевину, нарізати пластинами.
- На тісто викласти яблука, згори викласти пудинг, посипати штрейзелем.
- Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати протягом 35-40 хвилин.
- Готовий пиріг остудити у холодильнику, потім розрізати.
А якщо ви любите випічку з яблуками, рекомендуємо також приготувати пиріг з яблуками за рецептом "Телеграфа". Ця смакота — гідна альтернатива навіть улюбленої "шарлотки".