Тільки не ставте на батарею: прості способи швидко висушити промокле взуття

Читать на русском
Автор
1955
Є кілька простих лайфхаків, як висушити взуття
Є кілька простих лайфхаків, як висушити взуття. Фото Freepik

Як легко висушити взуття в домашніх умовах

У зимовий період наше взуття особливо схильне до намокання, тому потрібно подбати про те, як його швидко висушити. Як виявилось, є кілька простих способів, як це зробити.

Багато хто припускається поширеної помилки, ставлячи мокре взуття на гарячу батарею, пише 24 канал. Однак так робити не можна, краще використовуйте інші надійні способи сушіння взуття.

Як швидко висушити взуття

Свіже повітря

Це найбільш природний спосіб сушіння взуття, який точно збереже його форму та текстуру. У ясну сонячну погоду черевики можна висушити на балконі, але якщо на вулиці похмуро і холодно, краще залишити пару при кімнатній температурі.

Гаряча сіль

Сіль допоможе швидко висушити вологе взуття. Потрібно підігріти сіль на сковороді, насипати в носок і покласти в мокрий черевик. Сіль швидко вбере вологу, а тепло допоможе висушити взуття усередині.

Фен із холодним повітрям

Багато хто припускається помилки, коли намагаються висушити взуття гарячим феном, а потрібно холодним. Гаряче повітря може зіпсувати форму, пошкодити підошву та матеріал, з якого зроблене взуття. Більш ефективно сушити взуття холодним повітрям із фена.

Силікагель

Мішечки з силікагелем ви могли бачити в коробках із новим взуттям. Вони потрібні для вбирання зайвої вологи. За допомогою силікагелю можна сушити промокле взуття, поклавши ці пакетики всередину черевиків або чоботів.

Сушарка для взуття

На даний момент можна придбати спеціальні портативні сушарки для взуття, які підключаються до розетки. До речі, можна знайти досить бюджетні варіанти, а сушити вони будуть швидко і ефективно.

Раніше "Телеграф" розповідав, що зробити із взуттям, щоб воно не ковзало взимку. Прості та перевірені способи.