Пікантно та гостро: рецепт локшини по-азійськи

Читать на русском
Автор
Ця локшина стане вашою коронною стравою (зображення створено за допомогою ШІ)
Ця локшина стане вашою коронною стравою (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як приготувати локшину по-азійськи.

Ароматна, ситна та неймовірно смачна локшина по-азійськи – це не просто страва, це справжня феєрія смаку, яка занурить вас у атмосферу екзотичних подорожей. Здивуйте своїх близьких цим кулінарним шедевром, який легко приготувати на домашній кухні.

Можна зробити як гострий так і не гострий варіант страви. Про це пише katana.ua.

Інгредієнти:

  • Локшина (udon, wok, рисові спагеті) – 200 г
  • Куряче філе – 200 г
  • Солодкий перець – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Соєвий соус – 3 ст. л.
  • Рисовий оцет – 1 ст. л.
  • Тертий імбир – 1 ч. л.
  • Олія – 2 ст. л.
  • Кунжут – 1 ст. л. (для посипання)
  • Зелень (цибуля, кінза) – за смаком

Приготування:

  1. Наріжте куряче філе тонкими скибочками, солодкий перець – соломкою, цибулю – півкільцями, моркву – тонкими брусочками, часник – подрібніть.
  2. Змішайте соєвий соус, оцет, тертий імбир.
  3. Відваріть локшину до готовності, згідно з інструкцією на упаковці, процідіть.
  4. Розігрійте олію на сковороді. Обсмажте куряче філе до золотистого кольору, додайте овочі та часник, обсмажте протягом 5 хвилин.
  5. Додайте локшину, соєвий соус, готуйте, помішуючи, протягом 3-5 хвилин.
  6. Посипте страву кунжутом і подрібненою зеленню.

Порада:

  • Для більш пікантного смаку можна додати в соус 1 ч. л. гострого перцю чилі.
  • Замість курячого філе можна використовувати креветки, свинину.

Локшина по-азійськи – це не просто рецепт, це справжня кулінарна магія, яка подарує вам незабутні гастрономічні враження!

"Телеграф" раніше опублікував матеріали про продукти, які не можна зберігати в холодильнику. Окрім цього, "Телеграф" також надавав інформацію про те, як розпізнати свіже м'ясо, висвітливши 8 ключових ознак, на які варто звертати увагу.