Ці два продукти кухарі перестали класти в котлети: вони тільки псують страву

Читать на русском
Автор
11304
Не варто їх додавати до котлетного фаршу
Не варто їх додавати до котлетного фаршу. Фото tsn.ua

Багато хто кладе їх у фарш, але не варто

Ми ділились рецептом смачних котлет з курячої грудки. Це ситна і красива страва. Тепер поговоримо про традиційні котлети, які готуються з фаршу.

Ми звикли готувати їх з яйцями та розмоченим хлібом. Однак, як показує практика, це не дуже вдалі компоненти, які подекуди можуть навіть зіпсувати страву. Чому це відбувається і чим їх замінити, розповіли на Pixelinform.

Чому не варто додавати хліб та яйця

Ці два продукти, які багато хто досі вважає невід’ємною складовою котлет, роблять страву менш соковитою, її текстура стає жорсткішою. Звісно, це все негативно позначається на смаку.

Що додати натомість

У фарш додають сіль, перець та цибулю. При цьому останнього компонента можна не шкодувати. На один кілограм фаршу слід беремо близько 300-400 г сирої цибулі. Цю кількість попередньо можна ще обсмажити — смак котлет зі смаженою цибулею, а не сирою, буде ще кращим. Сирий овоч в такій кількості може гірчити.

Цибулю наріжте дрібно та обсмажте на рослинній олії. Для кращого смаку можна додати трохи вершкового масла — його залишки разом з цибулевим смаком всотаються в фарш і він матиме вершковий присмак.

Перед додаванням у фарш смажена цибуля повинна охолонути. Також ми розповідали, що робити з пересоленим оселедцем.