Гора ніжних пряників з двох яєць: простий рецепт ароматної випічки

Читать на русском
Автор
43707
Такі пряники ідеальні до чаю чи кави
Такі пряники ідеальні до чаю чи кави. Фото Портал "Пляшка"

Чудове печиво, яке зовсім просто приготувати

Ми розповідали, як приготувати смачні кекси на кефірі. Тепер ділимось рецептом чудового ніжного печива. Тісто для нього потрібне просте, на основі молока.

Як його готувати, розповіли на Ukr.Media. За цим рецептом печиво виходить ніжне, воно буквально тане в роті. Це чудовий варіант домашньої випічки до кави чи чаю.

Інгредієнти:

  • Борошно – 1250 г
  • Цукор – 450-500 г
  • Сіль – дрібка
  • Молоко – 500 мл
  • Рослинна олія – 100 мл
  • Яйце – 2 шт
  • Жовтки – 2 шт
  • Ванільний цукор – 30 г
  • Розпушувач – 60 г
  • Білок яйця – 2 шт
  • Цукрова пудра – 250 г
  • Сік лимона – 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Змішуємо трохи борошна, цукор і сіль. Додаємо кипляче молоко. Перемішуємо тісто до однорідної маси без грудочок.
  2. Охолоджуємо до кімнатної температури. Додаємо 2 цілих яйця, 2 жовтки, ванільний цукор і рослинну олію. Збиваємо міксером.
  3. Змішуємо з рештою борошна та розпушувачем. Замішуємо пружне тісто, яке не липне до рук.
  4. Розділяємо тісто на 3 частини. З кожної частини скачуємо кульку, присипаємо борошном. Розкочуємо кожну частину в пласт товщиною 1 см.
  5. Вирізаємо круглі заготовки для пряників. Викладаємо на деко, застелене пергаментним папером. Випікаємо 20 хвилин при 180 °C.
  6. Збиваємо білки з цукровою пудрою і соком лимона. Рясно змащуємо кожен пряник глазур'ю. Залишаємо до підсихання.

Прикрасити пряники, крім глазурі, можна шоколадом, кокосовою стружкою або кондитерськими посипками. Також ми розповідали, як приготувати ніжні вершкові булочки.