Забудете про ці проблеми: де стануть в нагоді силікагелеві пакети, які кладуть у коробки

Читать на русском
Автор
769
Силікагель
Силікагель. Фото Pixabay

Вони точно врятують від вологості

Більшість покупців взуття часто помічають, як в коробках лежать спеціальні пакетики, в середині яких є прозорі кульки. Це силікагель, який призначений для вбирання вологи та запаху.

Окрім основного методу застосування цих пакетиків, є ще чотири місця, куди Їх можна покласти. Про них розповідає "OBOZ.UA".

Якщо ви помічаєте, що ваш одяг, рушники або постільна білизна має неприємний запах, то покладіть кілька силікагелевих пакетів у шафу. Вони знизять відсоток вологості та допоможуть зберегти речі свіжими та сухими якомога довше.

Такі пакетики також гарантують вам прибрати вологість в автомобілі. Для цього їх треба покласти у певні місця — під лобове скло, у бардачок чи підлокітник. Окрім того, декілька пакетиків можна кинути у багажник, де зберігаються інструменти.

Ця речовина також буде сприяти зменшенню кристалізації цукру чи утворенню грудочок у солі або в інших сипучих товарах. Однак не можна класти силікагель прямо у продукт, а варто лише розмістити його на полиці, де зберігаються спеції чи крупи.

Ще один приклад застосування силікагелю — валіза. Одяг може мати неприємний запах, адже валіза також є джерелом накопичення вологи. Щоб цього позбутись, закиньте пару пакетиків всередину.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, за допомогою яких методів можна позбутись вологості в автомобілі.