Не на батареї: як взимку висушити білизну, корисні поради

Читать на русском
Автор
2402
Як взимку висушити білизну
Як взимку висушити білизну. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Є деякі речі, які категорично не можна робити після прання білизни

У зимовий період сушити білизну на балконі досить проблемно, оскільки в результаті ми отримуємо замерзлий шматок тканини, але і залишати його сушитися у ванній кімнаті також поганий варіант. Тому діяти треба інакше, і на цей випадок є певні лайфхаки.

"Телеграф" розповідає, як без проблем висушити взимку білизну і про те, чого робити категорично не можна, щоб не нашкодити собі. Є кілька простих, але ефективних порад.

Як правильно сушити білизну взимку

  • При використанні сушарки для білизни слід ставити її якомога ближче до вікна. Також краще відкривати вікно для провітрювання та при цьому можна додатково включити витяжку на кухні.
  • Підсилюйте режим віджиму на пральній машині – менш волога білизна швидше сушиться;
  • Розправляйте білизну максимально – у складках може залишатися зайва вода.
  • Якщо у вас є сушильна машина, то це один із найзручніших способів сушіння білизни. Необхідно вибрати програми сушіння, адаптовані до типу тканин, щоб не пошкодити їх.
  • Старий перевірений спосіб – рушники. За допомогою них можна зменшити надлишок води у білизні перед тим, як її розвішувати. Отже, потрібно взяти чисті сухі рушники, обернути ними білизну та акуратно віджати воду. Час висихання завдяки цьому буде в рази швидше.

Чого не можна робити при сушінні білизни

  • Не слід сушити білизну в кімнаті, де ви проводите найбільше часу. Підвищена вологість може призвести до появи цвілі та грибка, а це, своєю чергою, може негативно позначитися на здоров’ї.
  • Сушіння на батареях різко збільшує вологість повітря. Посилена вологість може призвести до поганого самопочуття;
  • Сушіння на батареї може призвести до деформації речі, особливо якщо йдеться про зовсім тонку тканину.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як правильно випрати килимки для ванної кімнати й на що господиням обов’язково слід звертати увагу перед пранням.