Ефект буде миттєвим: які засоби допоможуть позбутись цвілі на вікнах

Читать на русском
Автор
Вікно
Вікно. Фото Апостроф

Варто почати обробляти її вже зараз

Взимку у деяких українців можна побачити заклеєні вікна, і це зроблено з метою утеплення. Однак такий метод збереження тепла в будинку може нести в собі неприємні наслідки — пліснява.

Пліснява на вікнах може виникати з кількох причин, основними з яких є вологість та погана циркуляція повітря. Як правильно з нею "боротись", розповідає "Оknakiev".

У першу чергу необхідно знайти причини утворення цього шкідника. Якщо вона з'явилась внаслідок порушення герметичності металопластикової рами, то потрібно оглянути вікно та прибрати всі щілини. Такі дії допоможуть зменшити вологість у кімнаті.

На сайті кажуть, що цвіль можна прибрати за допомогою фунгіциду або хлору. Для цього необхідно надягти гумові рукавиці, потім взяти губку, мокнути її в рідину та пройтись нею по рамі або стіні. Після витримки залишки хлору або фунгіциду треба змити водою і протерти раму насухо.

Варто зауважити, що прибирати цвіль гострими предметами (ніж, викрутка, скребок) точно не можна, адже на стіні або рамі з'являться подряпини. До того ж такі методи є майже не ефективними, бо ви приберете лише верхній шар цвілі.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як та за допомогою чого можна прибрати цвіль у ванній кімнаті.