Просто залийте яблука яйцями: булочки вийдуть пухкіші та ніжніші

Читать на русском
Автор
58148
Дуже смачні, повітряні, з хрусткою скоринкою
Дуже смачні, повітряні, з хрусткою скоринкою. Фото filizhankakavu.com

Випічка виходить дуже апетитною

Згадайте на мить, як ви приходите додому зі школи, а у квартирі приємно пахне свіжою випічкою з корицею і мама вже чекає до столу. Ймовірно, кожна господиня, має свій перевірений рецепт пухких ароматних булочок.

Однак інколи все ж хочеться поекспериментувати, що ми й пропонуємо зробити сьогодні. Просто додавши пюре з яблук до тіста ви здивуєтеся, наскільки пухким та смачним воно вийде, інформує "Філіжанка кави".

Як приготувати пухкі булочки

Інгредієнти:

  • яблуко — 2 шт.;
  • яйця курячі — 2 шт.;
  • борошно — 550 г;
  • сіль — 1/2 ч. л;
  • цукор — 3 ст. л;
  • сухі дріжджі — 8 г;
  • олія — 2 ст. л.;
  • цукор 2 ст. л. + вода 1 ст. л. для покриття булочок.

Спосіб приготування:

  1. Яблука помити, почистити від серцевини, нарізати шматочками разом зі шкіркою.
  2. В блендер помістити яблука та яйця, перебити до однорідності.
  3. Окремо змішати борошно, сіль, дріжджі та цукор.
  4. Додати суміш з яєць та яблук, олію та замісити м’яке тісто.
  5. Накрити миску харчовою плівкою та залишити у теплому місці на годину.
  6. Після того, як тісто збільшиться у 2-3 рази, форму для запікання та руки змастити олією.
  7. Тісто поділити на невеликі шматки та сформувати кульки, накрити рушником на 15 хвилин.
  8. Приготувати суміш із цукру та води для просочування.
  9. Випікати булочки у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 25 хвилин.

А якщо ви любите смачну випічку, рекомендуємо також приготувати ніжні сіннабони з найсмачнішою поливкою за рецептом "Телеграфа". Булочки з корицею готуються досить просто, а результат приємно вражає.