Просто залийте яблука яйцями: булочки вийдуть пухкіші та ніжніші
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 58148
Випічка виходить дуже апетитною
Згадайте на мить, як ви приходите додому зі школи, а у квартирі приємно пахне свіжою випічкою з корицею і мама вже чекає до столу. Ймовірно, кожна господиня, має свій перевірений рецепт пухких ароматних булочок.
Однак інколи все ж хочеться поекспериментувати, що ми й пропонуємо зробити сьогодні. Просто додавши пюре з яблук до тіста ви здивуєтеся, наскільки пухким та смачним воно вийде, інформує "Філіжанка кави".
Як приготувати пухкі булочки
Інгредієнти:
- яблуко — 2 шт.;
- яйця курячі — 2 шт.;
- борошно — 550 г;
- сіль — 1/2 ч. л;
- цукор — 3 ст. л;
- сухі дріжджі — 8 г;
- олія — 2 ст. л.;
- цукор 2 ст. л. + вода 1 ст. л. для покриття булочок.
Спосіб приготування:
- Яблука помити, почистити від серцевини, нарізати шматочками разом зі шкіркою.
- В блендер помістити яблука та яйця, перебити до однорідності.
- Окремо змішати борошно, сіль, дріжджі та цукор.
- Додати суміш з яєць та яблук, олію та замісити м’яке тісто.
- Накрити миску харчовою плівкою та залишити у теплому місці на годину.
- Після того, як тісто збільшиться у 2-3 рази, форму для запікання та руки змастити олією.
- Тісто поділити на невеликі шматки та сформувати кульки, накрити рушником на 15 хвилин.
- Приготувати суміш із цукру та води для просочування.
- Випікати булочки у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 25 хвилин.
А якщо ви любите смачну випічку, рекомендуємо також приготувати ніжні сіннабони з найсмачнішою поливкою за рецептом "Телеграфа". Булочки з корицею готуються досить просто, а результат приємно вражає.