Навіщо старші покоління клали в каструлю з м’ясом чарку: старий цікавий лайфхак

Читать на русском
Автор
13875
Хитрий спосіб приготування м’яса
Хитрий спосіб приготування м’яса. Фото ТСН

В каструлю кладуть скляний посуд

Ми розповідали, як врятувати занадто солоний оселедець. Тепер ділимось лайфхаком для приготування м’яса.

Є одна стара хитрість, яка допомагає зробити м’ясо ніжним та соковитим, а бульйон при цьому залишається максимально прозорим. Про це розповіли на ProstoWay.

Секрет ідеального м'яса: правильна температура

Професійні кухарі знають, що для варіння м'яса важливо дотримуватися правильної температури – 75-95 °C. При активному кипінні воно втрачає смак і корисні речовини, стає сухим, а бульйон виходить каламутним.

При температурі 75-95 °C м'ясо готується правильно. Воно зберігає соковитість і м'якість, бульйон виходить прозорим і ароматним.

Як визначити правильну температуру?

Використовуйте склянку, кришталеву чарку або скляну пробку від графина. Просто покладіть в каструлю — при закипанні рідини вони почнуть деренчити, сигналізуючи про те, що температура занадто висока.

Відрегулюйте вогонь так, щоб вода не кипіла, а скляний предмет не деренчав. Завдяки цій простій хитрощі ви зможете приготувати м'ясо, яке буде неймовірно ніжним, соковитим і ароматним, а бульйон – прозорим і смачним.

Цей метод можна використовувати для варіння будь-якого м'яса: яловичини, свинини, курки, індички. Також ми розповідали про правильний спосіб смаження грибів.