Навіщо старші покоління клали в каструлю з м’ясом чарку: старий цікавий лайфхак
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 13875
![Хитрий спосіб приготування м’яса](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/2/7a/8ed556ad-0d2e8158e8e2c01ed0cc9bdc1200d7a2.jpeg?v=4869_1)
В каструлю кладуть скляний посуд
Ми розповідали, як врятувати занадто солоний оселедець. Тепер ділимось лайфхаком для приготування м’яса.
Є одна стара хитрість, яка допомагає зробити м’ясо ніжним та соковитим, а бульйон при цьому залишається максимально прозорим. Про це розповіли на ProstoWay.
Секрет ідеального м'яса: правильна температура
Професійні кухарі знають, що для варіння м'яса важливо дотримуватися правильної температури – 75-95 °C. При активному кипінні воно втрачає смак і корисні речовини, стає сухим, а бульйон виходить каламутним.
При температурі 75-95 °C м'ясо готується правильно. Воно зберігає соковитість і м'якість, бульйон виходить прозорим і ароматним.
Як визначити правильну температуру?
Використовуйте склянку, кришталеву чарку або скляну пробку від графина. Просто покладіть в каструлю — при закипанні рідини вони почнуть деренчити, сигналізуючи про те, що температура занадто висока.
Відрегулюйте вогонь так, щоб вода не кипіла, а скляний предмет не деренчав. Завдяки цій простій хитрощі ви зможете приготувати м'ясо, яке буде неймовірно ніжним, соковитим і ароматним, а бульйон – прозорим і смачним.
Цей метод можна використовувати для варіння будь-якого м'яса: яловичини, свинини, курки, індички. Також ми розповідали про правильний спосіб смаження грибів.