Від такого гарніру всі будуть в захваті: як зробити запечену картоплю особливо хрусткою та ароматною
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 761
Від такого гарніру ніхто не відмовиться
Ми розповідали, як приготувати смачний салат з м’ясом. На гарнір до нього можна запекти картоплю.
За рецептом з травами вона готується швидко, виходить смачна, духмяна і з інгредієнтів, що завжди під рукою. Як її приготувати, розповіли на порталі "Файні рецепти".
Інгредієнти:
- 2 кг картоплі
- оливкова олія
- пучок свіжого розмарину або невелика жменька сушеного
- груба сіль
- свіжозмелений перець
Спосіб приготування:
- Чистимо картоплю. Нарізаємо її на невеликі шматки.
- Доводимо воду в каструлі до кипіння. Кладемо картоплю в киплячу воду. Відварюємо майже до готовності.
- Зціджуємо воду з картоплі. Добре трусимо картоплю в друшляку. Це робиться для того, щоб поверхня шматочків стала шорсткою, так вона краще вбиратиме приправи.
- Залишаємо картоплю в друшляку на 10 хвилин, щоб вся зайва рідина повністю стекла. Розігріваємо духовку до 220 градусів.
- На бляшку для запікання або форму, в якій готуватимете картоплю, кладемо приблизно дві третини розмарину, кілька добрих ложок оливкової олії, сіль та перець. Нагріваємо бляшку з олією в духовці.
- Викладаємо картоплю на бляшку з розігрітою олією. Вимішуємо картоплю так, щоб всі шматки були покриті олією з розмарином.
- Випікаємо картоплю протягом 30-35 хвилин. Кожні 10 хвилин перемішуємо картоплю.
Замість розмарину можна використовувати інші трави, які вам подобаються, наприклад, чебрець або орегано. Також ми розповідали, як із картоплі приготувати ароматний гратен.