Від такого гарніру всі будуть в захваті: як зробити запечену картоплю особливо хрусткою та ароматною

Читать на русском
Автор
761
Така картопелька завдяки травам виходить ароматною
Така картопелька завдяки травам виходить ароматною. Фото Fruit time

Від такого гарніру ніхто не відмовиться

Ми розповідали, як приготувати смачний салат з м’ясом. На гарнір до нього можна запекти картоплю.

За рецептом з травами вона готується швидко, виходить смачна, духмяна і з інгредієнтів, що завжди під рукою. Як її приготувати, розповіли на порталі "Файні рецепти".

Інгредієнти:

  • 2 кг картоплі
  • оливкова олія
  • пучок свіжого розмарину або невелика жменька сушеного
  • груба сіль
  • свіжозмелений перець

Спосіб приготування:

  1. Чистимо картоплю. Нарізаємо її на невеликі шматки.
  2. Доводимо воду в каструлі до кипіння. Кладемо картоплю в киплячу воду. Відварюємо майже до готовності.
  3. Зціджуємо воду з картоплі. Добре трусимо картоплю в друшляку. Це робиться для того, щоб поверхня шматочків стала шорсткою, так вона краще вбиратиме приправи.
  4. Залишаємо картоплю в друшляку на 10 хвилин, щоб вся зайва рідина повністю стекла. Розігріваємо духовку до 220 градусів.
  5. На бляшку для запікання або форму, в якій готуватимете картоплю, кладемо приблизно дві третини розмарину, кілька добрих ложок оливкової олії, сіль та перець. Нагріваємо бляшку з олією в духовці.
  6. Викладаємо картоплю на бляшку з розігрітою олією. Вимішуємо картоплю так, щоб всі шматки були покриті олією з розмарином.
  7. Випікаємо картоплю протягом 30-35 хвилин. Кожні 10 хвилин перемішуємо картоплю.

Замість розмарину можна використовувати інші трави, які вам подобаються, наприклад, чебрець або орегано. Також ми розповідали, як із картоплі приготувати ароматний гратен.