Обробіть стіни та вікна цим маслом й на них ніколи не буде цвілі: простий лайфхак для дому

Читать на русском
Автор
120700
Взимку на вікнах часто з’являється цвіль
Взимку на вікнах часто з’являється цвіль. Фото фото з відкритих джерел

Доступний засіб врятує від проблеми

Цвіль навколо вікон — неприємне видовище. Крім того, що це некрасиво, то ще й шкідливо для здоров’я. Якщо вчасно не прибрати цвіль, вона дуже швидко розростеться і призведе до значних витрат на ремонт.

Найчастіше пліснява на вікнах з’являється в зимову пору року, коли на вікнах утворюється конденсат і приміщення рідко провітрюються. Тому для запобігання появі грибка потрібно налагодити хорошу вентиляцію і стежити за тим, щоб на вікнах не було вологи. А якщо рами та стіни навколо них вже вкрилися пліснявою, допоможе натуральний засіб, який можна приготувати самостійно, пише Express.

Чим прибрати чорні плями плісняви на вікнах

Основним інгредієнтом чудо-засобу є олія чайного дерева. Воно має протигрибкові та антибактеріальні властивості, що дозволяє використовувати як відмінну зброю проти плісняви.

Щоб приготувати розчин, знадобиться трохи ефірної олії чайного дерева, вода та пульверизатор. Змішайте одну чайну ложку масла чайного дерева з однією чашкою води та залийте в пляшечку з розпилювачем.

Перед використанням добре струсіть пляшку. Це гарантує, що олія чайного дерева рівномірно розподілиться по розчину.

Обприскайте запліснявілі ділянки розчином чайного дерева. Уражені місця мають бути добре покриті засобом.

Залишіть на 30 хвилин, а потім потріть м’якою щіткою або губкою. Зачекайте ще 30 хвилин, щоб переконатися, що антибактеріальний засіб проник досить глибоко.

Після цього протріть поверхню вологою ганчіркою, щоб видалити залишки плісняви. Потім протріть оброблену ділянку насухо.

Раніше "Телеграф" розповідав, як легко позбавитися проблеми з холодними батареями. Допомога сантехніка вам не знадобиться.