Платити будете менше: як зекономити на комуналці взимку

Читать на русском
Автор
1423
Ціни на комуналку зросли
Ціни на комуналку зросли. Фото freepik.com

Ці прості лайфхаки дозволять вам витрачати менше грошей на комунальні послуги

Оскільки ціни на комунальні послуги зросли з червня 2023, платити стало важче. Тому варто навчитися економити. Раніше ми розповідали, як заощадити на митті посуду. Тепер поговоримо про комуналку.

Побутові прилади споживають багато електроенергії. Це бойлер, обігрівач, плита, холодильник тощо. Однак як платити менше, повідомляють Факти.

Як зекономити на комуналці взимку

По-перше, варто замінити всі лампи розжарювання на світлодіодні. Найбільше електроенергії витрачається для освітлення будинку. З такими лампочками витрачатиметься набагато менше електрики.

Також варто не використовувати електроприлади у пікові години. Це 08:00-10:00, 17:00-23:00. Наприклад, можна в цей час гріти воду на газовій плиті, не заряджати телефон або скористатися павербанком.

Якщо ви правильно будете доглядати за електроприладами, можна зменшити споживання електроенергії. Треба вчасно видаляти накип з чайника, бойлера, очищувати пральну машину і розморожувати регулярно холодильник, витрачатися електрики буде менше.

Не варто вмикати чайник, який повністю залитий водою, якщо хочете випити чашку кави чи чаю. Також треба вимикати прилади з розеток, коли ви їх не використовуєте. Особливо, на ніч.

Раніше "Телеграф" розповідав, як відчистити фари взимку. Ми поділилися корисним лайфхаком з використанням зубної пасти.