Спатифілум буде усіяний квітами: підгодуйте його цією сумішшю

Читать на русском
Автор
69768
Рослина порадує пишним квітом
Рослина порадує пишним квітом. Фото Pexels

Простий спосіб оживити кімнатну рослину

Спатифіллум, або Жіноче щастя — популярна кімнатна рослина, яку люблять за ніжні білі квіти. На жаль, не всі власники цієї квітки можуть повною мірою насолоджуватися її красою. Часті випадки, коли рослина не випускає бутони та не квітне.

Спатифілум потрібно підгодувати, щоб він випустив нові суцвіття. Раніше ми розповідали, як змусити квітнути орхідею. Тепер же поділимося секретом досвідчених квітникарів, який змусить спатіфілум зацвісти за лічені дні після підгодівлі.

Чим підгодувати спатифілум, який не цвіте

Спатифілум любить сонячне світло і при його нестачі перестає нормально розвиватися та цвісти. Забезпечити рослині доступ сонячного світла так само важливо, як і правильно поливати її. Врахуйте, що спатифілум не переносить тверду воду. Ще одна причина, яка часто блокує утворення квітів – це відсутність добрив або неправильне внесення добрив, пише Shareinfo.

Щоб зробити домашнє добриво, що стимулює спатифілум цвісти, вам знадобляться 2 овочі: морква та броколі. У плодоніжці броколі міститься велика кількість вітамінів, магнію, фосфору та калію. Завдяки їм може відбуватися процес фотосинтезу. А присутній у моркві бета-каротин доброчинно впливає на коріння, стебла, листя та квіти рослин.

  1. Помістіть у каструлю склянку нарізаної броколі та невеликий шматочок моркви.
  2. Залийте овочі склянкою води та доведіть до кипіння.
  3. Зменшіть вогонь і повільно варіть суміш протягом 20 хвилин.
  4. Дайте охолодити бульйону і процідіть.
  5. Готове добриво перелийте в ємність і поставте в холодильник там воно збережеться максимум 14 днів.

Перед застосуванням овочеве підживлення необхідно спочатку розбавити водою у пропорції 1:1. Підживлюйте рослину один раз на 7 днів. Регулярні підживлення та виставлення горщика з рослиною на сонці приносять дивовижні результати. Через тиждень ви помітите, що спатифілум випустив квітконоси.

Раніше "Телеграф" розповідав, який горщик підходить фікусу. Вибір вазона з неправильного матеріалу може зашкодити рослині.