Як прибрати бруд та крихти з клавіатури ноутбука: три способи з підручними засобами

Читать на русском
Автор
1638
Як правильно чистити клавіатуру ноутбука
Як правильно чистити клавіатуру ноутбука. Фото Freepik

Три лайфхаки для очищення клавіатури ноутбука

Клавіатура ноутбука забруднюється, тому потрібно знати, як її правильно очищати. Швидше за все ви не замислювалися про те, що клавіші та простір під ними потребує регулярного догляду, щоб працювати довше та краще. "Телеграф" вже розповідав, як очистити дисплей ноутбука від пилу, а сьогодні ділиться, як правильно очищати клавіатуру пристрою.

Є кілька простих способів, як з підручними засобами делікатно почистити клавіатуру ноутбука, пише theLime. Для цього вам знадобиться кілька простих інструментів та трохи часу.

Як очистити клавіатуру ноутбука

Слайм

Мало хто знає, що ця дитяча іграшка слайм (у народі лизун) є відмінним інструментом для очищення клавіатури. Ця в’язка субстанція відмінно приліплює до себе пил та крихти, які накопичилися у нутрощах клавіатури. Основне правило — чистити слаймом потрібно вимкнений ноутбук, а потім кнопки потрібно протерти сухою мікрофіброю.

Ватні палички та м’яка щітка

Ватними паличками найчастіше чистять клавіатуру, і це чудовий інструмент, особливо якщо їх трохи змочити в медичному спирті. Якщо забруднення більш серйозні, використовуйте м’яку делікатну щітку для очищення клавіатури. Слідкуйте, щоб не пошкодити кнопки, ваші рухи мають бути легкими та методичними.

Балончик зі стисненим повітрям або фен

Для очищення клавіатури від пилу і крихт можна використовувати балончик зі стисненим повітрям або звичайний фен для сушіння волосся. Однак з цими пристроями потрібно діяти особливо обережно, щоб від сильного потоку повітря не почали вилітати кнопки. А фен потрібно включати в холодному режимі та тримати на певній відстані від ноутбука.

Раніше "Телеграф" розповідав, що ваша мишка може більше. Є секретна функція коліщатка комп’ютерної миші, про яку не всі знають.