Простіше й дешевше способу не знайти: як позбутися вологості в салоні авто

Читать на русском
Автор
1473
Запітнілі стекла та неприємний запах у машині – результат зайвої вологи
Запітнілі стекла та неприємний запах у машині – результат зайвої вологи. Фото freepik.com

Простий спосіб осушити салон авто, не витративши багато грошей

Зайва волога в автомобілі може з’явитися будь-якої пори року, але особливо часто ця проблема виникає взимку. Вогкість виникає в авто з кількох причин. Це може бути пов’язано із конструктивними дефектами, корозією.

Раніше ми розповідали, як боротися із вологою на бічних дзеркалах авто. Тепер розповімо, як боротися з вогкістю в салоні.

Чому виникає вологість в авто

Найбільш поширеною причиною появи вологи в автомобілі є знос металу та ущільнювачів, пише Kobieta. Через це волога вільно проникає всередину автомобіля. Несправність може полягати й в засмічених дренажних каналах. Вони дозволяють відводити воду назовні у дощові дні. Якщо вони забиті брудом, листям або льодом, то не виконуватимуть свою функцію.

Також варто звернути увагу на килимки. Якщо вони зроблені з тканини, вони вбирають дощ та сніг із взуття. У закритому авто вони не мають змоги висохнути, через що на них може навіть з’явитися пліснява.

Позбутися вологості допоможе заміна ущільнювачів, салонних фільтрів та прочищення дренажних каналів. Якщо після цього в салоні авто все одно підвищена вологість, використовуйте народний метод боротьби з нею.

Як позбутися вогкості в машині

Найпростішим і найдешевшим виходом із ситуації буде покласти в машину бавовняний мішечок з рисом. Найкраще повісити його на дзеркало, ближче до скла. Він працюватиме так само як професійний поглинач вологи.

Місткість із сіллю теж підійде. Сіль є чудовим поглиначем вологи.

Крім того, тримайте свій автомобіль у чистоті. Не залишайте в салоні їжу, негайно викидайте сміття. Регулярно пилососьте оббивку та килимки. Не забувайте про чищення кондиціонера.

Раніше "Телеграф" розповідав, що категорично не можна залишати у машині на ніч узимку. За кілька годин ці речі безповоротно зіпсуються.