Ніколи не залишайте ці речі в машині взимку: так ви уникнете неприємностей

Читать на русском
Автор
2257
Будьте уважні з предметами в авто
Будьте уважні з предметами в авто. Фото Telegraf

У кращому випадку речі стануть непридатними, в гіршому — стануть небезпечними

У морозну погоду залишений на стоянці автомобіль за лічені хвилини остигає. А за ніч через сюрпризи погоди машина взагалі може покритися шаром льоду, який досить складно видалити. Залишені в салоні по забудькуватості речі можуть лише за кілька годин стати непридатним до використання та зіпсувати все навколо себе.

Що не можна залишати в машині на ніч взимку

Ліки. Деякі автовласники залишають свої ліки в машині, щоб не забути взяти їх з собою наступного дня. Але залишені на ніч взимку медикаменти можуть втратити ефективність, пише Carmoney.

Окуляри. Якщо ви залишите свої окуляри в машині в зимові місяці, одного разу можете виявити, що оправа стала крихкою. Надзвичайно низькі температури можуть пошкодити лінзи, змушуючи їх розширюватись і стискатися, що призводить до їх спотворення.

Музичні інструменти. Скрипки, гітари та віолончелі, а також інші дерев’яні інструменти вразливі до перепадів температур. Це пошкоджує або руйнує клейові сполуки, роблячи інструменти у кращому разі розстроєними, а в гіршому – непридатними для гри.

Запасні акумулятори можуть луснути та потекти на морозі. Батарейки, що пролежали в крижаній машині, швидше розряджатимуться, а лужні взагалі можуть потекти або навіть вибухнути.

Ноутбуки й мобільні телефони після холодної ночі в машині можуть виявитися з акумулятором, що вийшов з ладу.

Аерозолі через вплив сильно холодного повітря можуть виявитися небезпечними для використання. На балончику може з’явитись тріщина. Також він може вибухнути. Це стосується, зокрема, лаку для волосся, аерозольної фарби, WD-40.

Консерви. Через звуження та розширення банки може порушитися герметичність. Такий продукт не придатний для вживання.

Газовані напої. Вашу улюблену банку газованого напою ніколи не слід залишати на ніч у машині за мінусової температури. Вона може вибухнути. Заморожений газований напій при замерзанні розширюється і тисне на CO2 всередині, що призводить до вибуху банки.

Фарба. Приберіть із машини ємності з фарбою. На інгредієнти може впливати холод: замерзання, розширення, поділ та комкування можуть зробити фарбу повністю непридатною для використання.

Раніше "Телеграф" розповідав, які речі та предмети не можна зберігати на балконі. Вони можуть бути небезпечними для життя.