Спати буде набагато приємніше: як освіжити подушки без пральної машини

Читать на русском
Автор
Подушки будуть чистими та свіжими
Подушки будуть чистими та свіжими. Фото freepik.com

На чистих подушках важливо спати не лише для комфорту, а й для здоров’я

Чисті подушки — важливий аспект для якісного сну. Також набагато приємніше лягати на свіжу постіль, і прокидатися в ній зранку. Раніше ми розповідали, як освіжити джинси. Тепер поговоримо про подушки.

Синтетичні подушки треба прати кожні 3-6 місяців, а пухові та пір’яні — кожні 6-12 місяців. Про це розповідає mirror.co.uk та експерт з прибирання Аллен Цівлак.

Як очистити подушки без прання

Вам знадобляться два інгредієнти — сода і оцет. Вони є вдома в кожного і процес не займе багато часу.

Спочатку знімаємо наволочки з подушок та протектори і засипаємо товстим шаром соди поверхню з обох сторін. Потім — змішуємо оцет з водою у пропорції 1:1 і наливаємо у пульверизатор і розпилити суміш на подушку.

Після "процедури" залишаємо все на пів години. За цей час відбудеться реакція, яка й очистить подушку від зайвих запахів. Після цього потрібно взяти щітку чи пилосос зі спеціальною насадкою для оббивки і видалити соду з поверхні подушки.

Якщо гарна погода на вулиці, то подушки можна покласти висихати на балкон. Це також сприятиме усуненню неприємних ароматів.

Варто зазначити, що перед проведенням такої процедури, треба ретельно перевірити інструкції чи етикетки своїх подушок. Такий метод очищення може не підійти для подушок з піни чи з ефектом пам’яті.

Раніше "Телеграф" розповідав, як вивести неприємний запах з пральної машини. Ми поділилися корисним лайфхаком.