Копійчаний засіб і сковорода заблищить як нова: чим очистити її від нагару

Читать на русском
Автор
2675
Прибрати нагар зі сковороди можна легко та просто
Прибрати нагар зі сковороди можна легко та просто. Фото Freepik

На допомогу прийдуть підручні продукти

Відчистити кухонне приладдя від нальоту, як і від старого жиру, можна різними методами, у тому числі й з використанням доступних засобів. Крім традиційних гелів або порошків, які можна придбати у магазинах, також існує можливість створити ефективні та бюджетні кошти з підручних компонентів.

Як пише Prostoway, для цієї мети відмінно підійдуть оцет та лимонна кислота. Обидва ці продукти виявляють видатну ефективність боротьби з різними забрудненнями в домашньому господарстві.

Як прибрати нагар зі сковорідки

Вам знадобиться:

  • оцет — 1 склянка;
  • лимонна кислота — 1 чайна ложка.

Якщо вам необхідно позбавитися слідів нагару, потрібно попередньо об’єднати ці два компоненти. Потім добре змочіть ганчірку в отриманому розчині й накладіть її на забруднений посуд на 20 хвилин.

Крім того, як ефективний засіб для боротьби з нальотом може служити гірчичний порошок. Нанесіть трохи на зволожену поверхню, а потім добре протріть посуд губкою.

Харчова сода також є універсальним засобом боротьби з нагаром. Просто змішайте її з водою до стану пасти та нанесіть її на забруднену ділянку на пів години. Після цього ретельно протріть поверхню із використанням жорсткої губки.

Раніше "Телеграф" розповідав, як ідеально відчистити підлогу на кухні. Прості засоби впораються навіть зі складним брудом.