Приготуєте, поки дійдуть гості: фруктовий пиріг під хрусткою крихтою

Читать на русском
Автор
10784
Простий, але дуже смачний пиріг
Простий, але дуже смачний пиріг. Фото ua.simplefoodrecipes.info

Смачна випічка із золотистою крихтою зверху

Інколи хочеться побалувати себе вишуканими тортами, на кшталт "Червоного оксамиту". Однак частіше ми готуємо прості пироги, що не потребують зайвої метушні та часу на кухні.

Тим ця і випічка і цінна — готується просто, виходить смачною, а з'їдається швидко. Рецептом одного із таких пирогів поділилися на порталі "Прості рецепти".

Як приготувати фруктовий пиріг

Інгредієнти:

  • яйця — 2 шт.;
  • цукор — 100 г;
  • сіль — щіпка;
  • ванільний цукор — 1 ч. л.;
  • олія — 70 мл;
  • йогурт — 130 мл;
  • розпушувач — 1 ч. л.;
  • борошно — 280 г;

Начинка

  • абрикоси або інші фрукти;
  • борошно 50 г;
  • цукор 50 г;
  • вершкове масло 50 г;

Спосіб приготування:

  1. Яйця збити з цукром, ванільним цукром та сіллю до світлої пишної маси близько 4 хвилин.
  2. Додати олію, перемішати.
  3. Додати йогурт кімнатної температури, перемішати.
  4. Додати просіяне борошно та розпушувач, перемішати.
  5. Абрикоси, або інші фрукти чи ягоди (можна й заморожені) за необхідності нарізати.
  6. Тісто викласти у застелену олією форму.
  7. Зверху викласти фрукти.
  8. Підготувати крихту для верхнього шару. Для цього холодне масло натерти на велику тертку, додати цукор та борошно, розтерти руками у крихту.
  9. Крихтою посипати фрукти.
  10. Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.

А якщо ви любите смачні пироги, рекомендуємо також приготувати тертий пиріг з варенням за рецептом "Телеграфа". Приємна кислинка, солодкий корж і хрумка апетитна крихта — цей пиріг вище всяких похвал.