Найкращий бутерброд у світі родом із Стамбула: ось як його готують турки

Читать на русском
Автор
15649
Легендарний рибний бутерброд
Легендарний рибний бутерброд. Фото shuba.life

Одна з головних візиток країни

Ми звикли скумбрію маринувати або запікати її в духовці. А якщо з неї зробити незвичайний бутерброд?

Балик екмек – справжня візитівка Туреччини, сендвіч із філе смаженої риби та овочів у булочці. Хрумкий хліб, смажена або приготовлена на грилі скумбрія, свіжі овочі – все дуже просто та неймовірно смачно. А рецептом ділиться Shuba.

Як приготувати балик екмек

Інгредієнти на 2 порції:

  • скумбрія, філе – 2 шт.;
  • французький багет – 1 шт.;
  • зелений салат, пучок – 0,5 шт.;
  • цибуля червона ріпчаста — 1 шт.;
  • томати – 1 шт.;
  • лимон – 0.5 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений – на свій смак;
  • рослинна олія.

Спосіб приготування:

  1. Скумбрію розморожуємо, миємо, чистимо від кісточок. Натираємо рибу сіллю та перцем, збризкуємо рослинною олією та обсмажуємо на сковороді або грилі до золотистого кольору з обох боків.
  2. Цибулю чистимо і нарізаємо тонкими півкільцями, лист салату нарізаємо тонкими смужками. Складаємо в миску підготовлені інгредієнти, солимо та розминаємо руками.
  3. Багет розрізаємо навпіл поперек, а потім кожну половинку — вздовж на дві частини, щоб утворилася кишенька. За бажанням розкриваємо кожну частину багета та обсмажуємо на сковороді.
  4. У кожну частину багета викладаємо салатне листя з цибулею, рибне філе і подаємо зі скибочкою лимона.

До речі, хліб для страви ви легко приготуєте вдома. Спробуйте і переконайтеся самі.