Відправили в духовку і пішли відпочивати: лінивий рецепт скумбрії

Читать на русском
Автор
36049
Відмінний варіант для сімейної вечері
Відмінний варіант для сімейної вечері. Фото smachno.ua

Раз-два — і страва на столі

Скумбрія – не лише корисний, а й смачний продукт. Зазвичай ми готуємо цю рибку у маринаді, але сьогодні вирішили здивувати вас.

Разом із Shuba пропонуємо сьогодні запекти скумбрію. Для цього рецепту вам знадобиться лише рибка, сметана, лимон, цибуля та спеції, а все інше зробить духовка. Цією ароматною та смачною стравою можна насолоджуватися як самостійно, так і у супроводі овочевого гарніру. Загалом відправляйте рибку в духовку, а через півгодини у вас на столі неймовірна вечеря.

Як запекти скумбрію в духовці

Інгредієнти на 2 порції:

  • скумбрія — 2 шт.;
  • сметана — 2 ст. л.;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
  • лимон — 1 шт.;
  • цибуля — 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Тушки скумбрії ретельно чистимо, миємо, потім нарізаємо їх порційними шматочками.
  2. В окремій тарілці змішуємо сметану, сіль, перець.
  3. Лимон і цибулю нарізаємо півкільцями.
  4. Шматочки риби обмочуємо в сметанний соус і викладаємо у форму, чергуючи з півкільцями лимона та цибулі. Решту лимона і цибулі також викладаємо у форму.
  5. Запікаємо скумбрію при температурі 180°C 30 хвилин до золотистого кольору і подаємо до столу.

Подавати її можна з картопляним пюре за рецептом "Телеграфа". Пробуйте та насолоджуйтесь.