Відправили в духовку і пішли відпочивати: лінивий рецепт скумбрії
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 36031
Раз-два — і страва на столі
Скумбрія – не лише корисний, а й смачний продукт. Зазвичай ми готуємо цю рибку у маринаді, але сьогодні вирішили здивувати вас.
Разом із Shuba пропонуємо сьогодні запекти скумбрію. Для цього рецепту вам знадобиться лише рибка, сметана, лимон, цибуля та спеції, а все інше зробить духовка. Цією ароматною та смачною стравою можна насолоджуватися як самостійно, так і у супроводі овочевого гарніру. Загалом відправляйте рибку в духовку, а через півгодини у вас на столі неймовірна вечеря.
Як запекти скумбрію в духовці
Інгредієнти на 2 порції:
- скумбрія — 2 шт.;
- сметана — 2 ст. л.;
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
- лимон — 1 шт.;
- цибуля — 1 шт.
Спосіб приготування:
- Тушки скумбрії ретельно чистимо, миємо, потім нарізаємо їх порційними шматочками.
- В окремій тарілці змішуємо сметану, сіль, перець.
- Лимон і цибулю нарізаємо півкільцями.
- Шматочки риби обмочуємо в сметанний соус і викладаємо у форму, чергуючи з півкільцями лимона та цибулі. Решту лимона і цибулі також викладаємо у форму.
- Запікаємо скумбрію при температурі 180°C 30 хвилин до золотистого кольору і подаємо до столу.
Подавати її можна з картопляним пюре за рецептом "Телеграфа". Пробуйте та насолоджуйтесь.