Три корисні налаштування для телефону, які вбережуть ваші очі

Читать на русском
Автор
1844
Ці налаштування зроблять використання телефону комфортнішим.
Ці налаштування зроблять використання телефону комфортнішим.. Фото Freepik

Три корисні налаштування телефону, які вбережуть очі

У сучасному світі неможливо уявити людину без смартфона. Люди часто люблять "позалипати" в телефон, однак забувають, що це може негативно впливати на зір. "Телеграф" вже розповідав, навіщо у телефоні "режим польоту", а сьогодні ділиться, як знизити вплив гаджетів на очі.

Як виявилось, у сучасних смартфонах є три корисні налаштування, які допоможуть уберегти ваш зір від негативного впливу телефону. Пропонуємо дізнатися про них детальніше.

Яскравість екрану

Можна налаштувати у своєму телефоні "Автояскравість", тоді підсвітка екрану автоматично підлаштовуватиметься під зовнішнє освітлення, щоб ваші очі відчували себе комфортно при користуванні гаджетом. Також яскравість дисплея можна регулювати вручну, підлаштовуючи під свої потреби.

Розмір шрифту

Щоб знизити навантаження на зір, у телефоні можна налаштувати комфортний для вас розмір шрифту. Зайдіть в "Налаштування", там натисніть "Екран" і в розділі "Розмір шрифту" визначте, який шрифт буде найбільш зручним для вас.

Режим читання

У багатьох телефонах є опція "Режим читання", яка також може регулювати підсвічування екрана. У цьому режимі підсвітка дисплея стає м’якшою і теплішою, що більш дбайливо до вашого зору. Знайти кнопку для увімкнення "Режиму читання" можна в "шторці" телефону. Просто натисніть на цю іконку, а коли захочете вимкнути, натисніть ще раз.

Раніше "Телеграф" розповідав про секретну функцію коліщатка комп’ютерної миші, про яку не всі знають. Спробуйте це зі своєю мишкою.