Вимкніть це негайно: три налаштування, які швидко розряджають телефон

Читать на русском
Автор
10653
Є способи уповільнити розрядку телефону
Є способи уповільнити розрядку телефону. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Є три налаштування, через які телефон швидко розряджається

Сучасні смартфони обладнані крутими дисплеями, камерами і напхані безліччю корисних функцій. Все це дуже зручно для користувачів, проте нещадно забирає заряд телефону. "Телеграф" уже розповідав, як захистити телефон від холоду, а сьогодні ділиться, як довше утримати заряджену батарею.

Як виявилося, є три налаштування у смартфоні, які найбільше "пожирають" його зарядку, пише unian.net. До таких відносяться яскравість екрана, геолокація та сповіщення. Пропонуємо дізнатися про них детальніше.

Яскравість екрану

Один із найбільш енерговитратних елементів телефону – це екран. Чим яскравіше світиться, тим більше ресурсу батареї забирає. Тому, щоб уповільнити розрядку пристрою, потрібно зменшити яскравість екрана. Також можна скористатися опцією "Автояскравості", що автоматично встановить комфортну яскравість дисплея.

Геолокація

Ще один потужний та енерговитратний елемент у смартфоні – це GPS. Його використання потрібно програмам у телефоні, щоб отримувати дані від супутників і стільникових вишок, для розрахунку розташування пристрою та передачі цих даних у потрібну програму. Однак, геолокація швидко розряджає ваш гаджет, тому її можна вимкнути, а включати лише за необхідності – під час використання конкретної програми, а не за замовчуванням.

Сповіщення

Щоразу, коли програма або месенджер надсилає вам сповіщення, телефон повинен вийти зі сплячого режиму, зробити оновлення екрана та відобразити це повідомлення. А якщо їхній потік великий за день? Звичайно, це садить акумулятор гаджета. Найкраще залишити тільки найважливіші повідомлення, а менш значимі відключити. Це допоможе заощадити заряд телефону.

Раніше "Телеграф" розповідав, що телефон знає про вас все. Як вимкнути налаштування стеження, проста інструкція.