Якщо до весни не дотерпите: для цього шашлику багаття розпалювати не обов’язково

Читать на русском
Автор
816
Королівська страва на вашій кухні
Королівська страва на вашій кухні. Фото kuhari.com.ua

Обід, за який вас точно розцілують

Соковите м’ясо, аромат серпанку — саме тому ми любимо ніжний шашлик. Зазвичай ми чекаємо на хорошу погоду, щоб виїхати на природу, розвести багаття і приготувати улюблену страву.

Разом з "Бабусиними рецептами" не обов’язково чекати весни, щоб насолодитися улюбленою стравою. Сьогодні ми приготуємо ароматний та соковитий курячий шашлик у духовці. Ваші близькі поцілують вас за такий неймовірний обід.

Як приготувати курячий шашлик у духовці

Інгредієнти:

  • куряча грудка – 600 г;
  • сіль — ½ ч. л.;
  • чорний перець — щіпка;
  • солодкий перець — ½ ч. л.;
  • сухий часник – ½ ч. л.;
  • сушена петрушка — ½ ч. л.;
  • вершкове масло – ст. л.;
  • соняшникова олія – 2 ст. л.;
  • лимонний сік – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Курячі грудки миємо, нарізаємо тонкими пластинами і викладаємо в зручний посуд. Солимо м’ясо, посипаємо чорним меленим перцем, солодким перцем, сухим часником та сушеною петрушкою.
  2. До курячих грудок додаємо розтоплене вершкове масло, рослинне та лимонний сік. Все ретельно перемішуємо.
  3. Кожен шматок м’яса насаджуємо на шпажку та викладаємо на борти форми для запікання з пергаментним папером на дні.
  4. Відправляємо деко у розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин. Через зазначений час перевертаємо шашлик на інший бік та запікаємо ще 10 хвилин.

Поки шашлик запікається, готуємо неперевершений соус барбекю. Ця страва не залишить нікого байдужою.