Близькі подумають, що страва з ресторану: приготуйте рибу за цим рецептом

Читать на русском
Автор
5622
Сметана робить смак риби м'якшою та ніжнішою
Сметана робить смак риби м'якшою та ніжнішою. Фото babusyni-retsepty.com.ua

Швидка та смачна страва для повсякденного меню

Любителі риби ймовірно знають безліч рецептів її приготування. Так, рибу можна посмажити, замаринувати, приготувати смачний рибний супчик або ж посмажити котлети.

Сьогодні ми пропонуємо урізноманітнити рибне меню та потушкувати її на цибулевій подушці у сметанно-майонезній заливці. А рецептом з нами поділилися на порталі "Бабусині рецепти".

Як приготувати рибу, тушковану у сметанно-майонезній заливці

Інгредієнти:

  • хек – 600 г (в очищеному вигляді);
  • цибуля – 200 г;
  • часник – 2 зуб.;
  • сметана 15% – 180 г;
  • майонез – 100 г;
  • вода – 100 мл;
  • спеції для риби – 1 ч. л.;
  • сіль та перець – за смаком;
  • борошно — 3 ст. л.;
  • соняшникова олія для смаження;

Спосіб приготування:

  1. Рибу почистити, прибрати все зайве, помити, обсушити, нарізати на порційні шматочки.
  2. Посолити та поперчити за смаком.
  3. Обваляти шматочки у борошні.
  4. Обсмажити рибу на середньому вогні до легкої рум’яності та напівготовності, відкласти на окрему тарілку.
  5. Цибулю нарізати напівкільцями.
  6. Часник видавати через прес, викласти на розігріту з олією сковорідку.
  7. Викласти цибулю, обсмажити близько п'яти хвилин.
  8. Викласти зверху на цибулю рибу.
  9. Тим часом приготувати соус, змішавши сметану з майонезом, додавши трохи спецій та води.
  10. Залити соусом рибу, залишити до закипання соусу.
  11. Після цього зменшити вогонь та залишити тушкуватись на 30 хвилин.

А якщо ви любите рибу, рекомендуємо запекти її з цибулею. Вона виходить соковитою та ароматною.