Близькі подумають, що страва з ресторану: приготуйте рибу за цим рецептом
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 5622
![Сметана робить смак риби м'якшою та ніжнішою](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/f/c4/7ba8099d-f4fe82544bb054713ff5cf10261dcc4f.jpg?v=5180_1)
Швидка та смачна страва для повсякденного меню
Любителі риби ймовірно знають безліч рецептів її приготування. Так, рибу можна посмажити, замаринувати, приготувати смачний рибний супчик або ж посмажити котлети.
Сьогодні ми пропонуємо урізноманітнити рибне меню та потушкувати її на цибулевій подушці у сметанно-майонезній заливці. А рецептом з нами поділилися на порталі "Бабусині рецепти".
Як приготувати рибу, тушковану у сметанно-майонезній заливці
Інгредієнти:
- хек – 600 г (в очищеному вигляді);
- цибуля – 200 г;
- часник – 2 зуб.;
- сметана 15% – 180 г;
- майонез – 100 г;
- вода – 100 мл;
- спеції для риби – 1 ч. л.;
- сіль та перець – за смаком;
- борошно — 3 ст. л.;
- соняшникова олія для смаження;
Спосіб приготування:
- Рибу почистити, прибрати все зайве, помити, обсушити, нарізати на порційні шматочки.
- Посолити та поперчити за смаком.
- Обваляти шматочки у борошні.
- Обсмажити рибу на середньому вогні до легкої рум’яності та напівготовності, відкласти на окрему тарілку.
- Цибулю нарізати напівкільцями.
- Часник видавати через прес, викласти на розігріту з олією сковорідку.
- Викласти цибулю, обсмажити близько п'яти хвилин.
- Викласти зверху на цибулю рибу.
- Тим часом приготувати соус, змішавши сметану з майонезом, додавши трохи спецій та води.
- Залити соусом рибу, залишити до закипання соусу.
- Після цього зменшити вогонь та залишити тушкуватись на 30 хвилин.
А якщо ви любите рибу, рекомендуємо запекти її з цибулею. Вона виходить соковитою та ароматною.