Диво-десерт на Валентинів день: цей ніжний мус ви приготуєте за кілька хвилин
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 18725
Цей мус просто готується, а виходить дуже ароматним і смачним
Ми ділились рецептом дуже смачного печива. Тепер розповідаємо, як приготувати на День святого Валентина неймовірно ніжний та ароматний мус. Це красивий кавово-шоколадний десерт, який зовсім нескладно готується.
Рецептом поділились на порталі "Сьогодні". Цей десерт вражає своєю ніжною текстурою.
Інгредієнти:
- 120 г чорного шоколаду
- 30 г вершкового масла
- 2 ст. л. міцної кави або еспресо
- 2 великих яйця (відокремлюємо білки від жовтків)
- 60 г цукру
- 1/2 ч. л. ванільного екстракту
- 120 мл вершків 35-40% жирності
Спосіб приготування:
- Розтоплюємо шоколад, вершкове масло та каву в мікрохвильовці. Перемішуємо до однорідної маси. Даємо охолонути кілька хвилин.
- Додаємо яєчні жовтки, перемішуємо. Накриваємо кришкою і ставимо в холодильник, поки збиваємо білки та вершки.
- Збиваємо білки міксером до щільної піни. Додаємо половину цукру, збиваємо до міцних піків. Відкладаємо в сторону.
- Збиваємо холодні вершки з цукром, що залишився, і ванільним екстрактом. Додаємо шоколадну суміш до збитих вершків, акуратно перемішуємо.
- Викладаємо мус у креманки. Зверху викладаємо збиті білки, формуючи піки.
Десерт перед подачею можна прикрасити збитими вершками, свіжими ягодами, шоколадною чи кокосовою стружкою. Також ми ділились рецептом чудового торта із млинців.