Диво-десерт на Валентинів день: цей ніжний мус ви приготуєте за кілька хвилин

Читать на русском
Автор
18725
Десерт зачаровує своєю ніжною текстурою та смаком
Десерт зачаровує своєю ніжною текстурою та смаком. Фото shuba.life

Цей мус просто готується, а виходить дуже ароматним і смачним

Ми ділились рецептом дуже смачного печива. Тепер розповідаємо, як приготувати на День святого Валентина неймовірно ніжний та ароматний мус. Це красивий кавово-шоколадний десерт, який зовсім нескладно готується.

Рецептом поділились на порталі "Сьогодні". Цей десерт вражає своєю ніжною текстурою.

Інгредієнти:

  • 120 г чорного шоколаду
  • 30 г вершкового масла
  • 2 ст. л. міцної кави або еспресо
  • 2 великих яйця (відокремлюємо білки від жовтків)
  • 60 г цукру
  • 1/2 ч. л. ванільного екстракту
  • 120 мл вершків 35-40% жирності

Спосіб приготування:

  1. Розтоплюємо шоколад, вершкове масло та каву в мікрохвильовці. Перемішуємо до однорідної маси. Даємо охолонути кілька хвилин.
  2. Додаємо яєчні жовтки, перемішуємо. Накриваємо кришкою і ставимо в холодильник, поки збиваємо білки та вершки.
  3. Збиваємо білки міксером до щільної піни. Додаємо половину цукру, збиваємо до міцних піків. Відкладаємо в сторону.
  4. Збиваємо холодні вершки з цукром, що залишився, і ванільним екстрактом. Додаємо шоколадну суміш до збитих вершків, акуратно перемішуємо.
  5. Викладаємо мус у креманки. Зверху викладаємо збиті білки, формуючи піки.

Десерт перед подачею можна прикрасити збитими вершками, свіжими ягодами, шоколадною чи кокосовою стружкою. Також ми ділились рецептом чудового торта із млинців.