Наточити ножиці легко: як це зробити власноруч

Читать на русском
Автор
62214
Наточити ножиці легше, ніж здається
Наточити ножиці легше, ніж здається. Фото freepik.com

Ці методи вам допоможуть

Ножиці можуть сточуватися. Не завжди їх виходить заточити звичайним методом. Тому ми підібрали для вас кілька простих порад, як заточити ножиці самостійно. А раніше ми розповідали, як власноруч зробити термос.

Народні методи допоможуть вам у заточенні ножиць. Як це зробити, пише Uaportal.

Чим заточити ножиці

Дно склянки. Для цього ножиці треба розібрати. Потім — одне лезо зафіксувати, ковзаючи ним по скошеному краю склянки.

Наждачний папір. Його треба скласти навпіл, повернувши назовні зернистою частиною. Для заточення ножиць наждачним папером, треба зробити ними кілька надрізів.

Алюмінієва фольга. Якщо наждачного паперу немає, можна використати фольгу. Її треба скласти в декілька разів. Далі треба прорізати фольгу ножицями.

Сталева вата. Метод, що полягає у використанні сталевої вати, дуже дієвий. Ножицями потрібно зробити кілька надрізів через шматок цієї вати. Так ви не лише заточите їх, а й видалите бруд чи наліт.

Варто зазначити, що також дуже дієвим способом є професійне заточування. Якщо у вас немає бажання чи часу заточувати ножиці самостійно, можна віддати їх професіоналам. Такі послуги пропонують будівельні (і не тільки) магазини.

Раніше "Телеграф" розповідав, чому не варто сушити речі на батареї. Цією звичною дією ви можете збільшити свої рахунки за опалення.