Подруги попросять рецепт: сирник у шоколадному тісті
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 6665
Такий сирник сподобається дітям та дорослим
Кисломолочний сир є одним із найбільш популярних продуктів чи не на кожній кухні. Це й не дивно, адже він може бути самостійною стравою, із нього можна готувати смачні солоні намазки з зеленню, робити сирники або ж запіканки.
Сьогодні ми пропонуємо ще один варіант смачної страви із сиру — пиріг із шоколадним тістом. А рецептом з нами поділилися на порталі "Катрусина кухня".
Як приготувати сирник на шоколадному тісті
Інгредієнти:
- сир — 500 г;
- яйця — 3 шт.;
- цукор — 180 г;
- цедра апельсина — 0,5 шт.;
- крохмаль — 1 ст. л.;
- родзинки, журавлина, сухофрукти, горіхи – за бажанням;
Тісто
- вершкове масло — 80 г;
- цукор — 90 г;
- борошно — 100 г;
- какао — 2 ст. л.;
Спосіб приготування:
- Вершкове масло натерти на тертці.
- Додаємо борошно, цукор і какао, перетерти пальцями та замісити шоколадне тісто.
- Тісто розділити на дві частини, меншу покласти у пакет та сховати до морозилки на 20 хвилин.
- Тим часом приготувати начинку, збивши яйця з цукром.
- Додати сир, збити блендером до однорідності.
- Додати крохмаль, апельсинову цедру, перемішати. За бажанням додати сухофрукти чи горіхи.
- На вистелену пергаментом форму для випічки викласти більшу частину тіста, розрівняти пальцями, зробити бортики.
- Зверху викласти сирну масу, розрівняти.
- Після цього натерти зверху на великій тертці тісто з морозилки.
- Випікати пиріг у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 45 хвилин.
А якщо ви любите сир, рекомендуємо приготувати пишну сирну ватрушку за рецептом "Телеграфа". Випічка здивує вас ароматом і приголомшливим смаком, що повертає дитинство.