Подруги попросять рецепт: сирник у шоколадному тісті

Читать на русском
Автор
6665
Випічка виходить смачною та ніжною
Випічка виходить смачною та ніжною. Фото easy-cooking.com.ua

Такий сирник сподобається дітям та дорослим

Кисломолочний сир є одним із найбільш популярних продуктів чи не на кожній кухні. Це й не дивно, адже він може бути самостійною стравою, із нього можна готувати смачні солоні намазки з зеленню, робити сирники або ж запіканки.

Сьогодні ми пропонуємо ще один варіант смачної страви із сиру — пиріг із шоколадним тістом. А рецептом з нами поділилися на порталі "Катрусина кухня".

Як приготувати сирник на шоколадному тісті

Інгредієнти:

  • сир — 500 г;
  • яйця — 3 шт.;
  • цукор — 180 г;
  • цедра апельсина — 0,5 шт.;
  • крохмаль — 1 ст. л.;
  • родзинки, журавлина, сухофрукти, горіхи – за бажанням;

Тісто

  • вершкове масло — 80 г;
  • цукор — 90 г;
  • борошно — 100 г;
  • какао — 2 ст. л.;

Спосіб приготування:

  1. Вершкове масло натерти на тертці.
  2. Додаємо борошно, цукор і какао, перетерти пальцями та замісити шоколадне тісто.
  3. Тісто розділити на дві частини, меншу покласти у пакет та сховати до морозилки на 20 хвилин.
  4. Тим часом приготувати начинку, збивши яйця з цукром.
  5. Додати сир, збити блендером до однорідності.
  6. Додати крохмаль, апельсинову цедру, перемішати. За бажанням додати сухофрукти чи горіхи.
  7. На вистелену пергаментом форму для випічки викласти більшу частину тіста, розрівняти пальцями, зробити бортики.
  8. Зверху викласти сирну масу, розрівняти.
  9. Після цього натерти зверху на великій тертці тісто з морозилки.
  10. Випікати пиріг у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 45 хвилин.

А якщо ви любите сир, рекомендуємо приготувати пишну сирну ватрушку за рецептом "Телеграфа". Випічка здивує вас ароматом і приголомшливим смаком, що повертає дитинство.