Місія "врятувати котлети": що робити, якщо фарш рідкий

Читать на русском
Автор
5970
Є низка способів врятувати котлети
Є низка способів врятувати котлети. Фото shuba.life

Деякі продукти повернуть густоту фаршу для котлет

Ми розповідали, як можна покращити смак супу і чим замінити картоплю. Тепер ділимось порадами, які допоможуть приготувати котлети, якщо у вас вийшов занадто рідкий фарш.

Іноді виходить, що фарш, з якого ви запланували котлети, виявляється занадто рідким. Втім, навіть такий фарш ще можна врятувати. Для цього знадобиться загустити фарш. З цією роллю допоможуть впоратися деякі продукти. Про них розповіли на Ukr.Media.

Найпростішим способом врятувати такі котлети буде додати хліба. Однак, не всім сподобається смак цієї страви. В такому випадку, варто звернути увагу на інші продукти.

Манка

Після набухання крупа вбере в себе зайву вологу. Саме тому можна сміливо додавати до фаршу кілька столових ложок манки та ретельно перемішати. Після цього фарш потрібно залишити на 20-30 хвилин. За цей час манка набухне і вбере зайву вологу.

Сухарі панірувальні

Цей продукт діє за принципом манки, вбираючи в себе надлишки вологи. Але, на відміну від манки, вони працюють навіть швидше. Багато їх додавати не варто — інакше слід може перебити смак м’яса.

Картопляний крохмаль

На один кілограм фаршу додайте кілька столових ложок крохмалю. Він моментально надасть фаршу густоту, а на смак котлет суттєво не вплине.

Варена картопля або рис

Ці продукти пов’язані з попереднім пунктом — адже вони теж мають чимало крохмалю. Картоплю товчуть та додають до фаршу. Рис також слід зварити перед додаванням.

Є й інші способи повернути фаршу густину. Зокрема, це інтенсивне відбивання фаршу об дно миски — так рідина вбирається в м'ясні волокна. Це допоможе, якщо фарш не дуже рідкий.

Також можна віджати фарш через марлю. Ще ми розповідали, як приготувати м’яку та ніжну печінку.