Без втрати смаку: чим можна замінити сіль у стравах

Читать на русском
Автор
2448
Ваші страви ніколи не будуть прісними
Ваші страви ніколи не будуть прісними. Фото vesti.dp.ua

Ситуацію врятують продукти, що є під рукою

Сіль — це спеція, яка обов’язково присутня у всіх приготованих стравах. Неможливо уявити без неї життя. Але що робити, якщо вона зненацька закінчилася, а в сусідки позичати не хочеться?

Виявляється, сіль можна легко замінити іншими інгредієнтами, і причому смак страв не зіпсується. Разом з "РБК-Україна" розповімо, що є відмінною заміною солі.

Чим замінити сіль у стравах

Лимонний сік — чудовий замінник солі. Його можна додавати не тільки до салатів, а й до м’ясних страв.

У складі соєвого соусу багато солі, тому він із легкістю її замінить. Він відмінно підходить для салатів, перших та м’ясних страв.

Морські водорості також містять багато солі. Однак перед вживанням їх краще посушити, потім подрібнити у кавомолці та додавати до страв.

Сушені овочі також містять сіль. Крім того, вони чудово доповнять смак страв.

Сіль можуть замінити такі спеції, як перець, кріп, петрушка, базилік, орегано, естрагон, розмарин, куркума, майоран, кмин, коріандр, каррі, паприка.

Солити страви можна спеціями для супів чи бульйонними кубиками. У їхньому складі багато солі і разом з іншими спеціями вони чудово посилять смак страви.

Частково замінити сіль у стравах можна оцтом, проте тут важливо не переборщити із кислотою. Краще використовувати м’якіші варіанти оцту — яблучний, бальзамічний, виноградний.

У страву можна додати квашений або маринований огірок, помідор. Багата на сіль консервація відмінно збалансує смак. Огіркові маринади їх можна додавати в суп або інші страви.

Хрін та імбир відмінно замінять у їжі сіль. До того ж ці продукти здатні покращити смак продуктів.

Раніше ми розповідали, як можна використовувати сіль у побуті. Ці хитрощі вам точно знадобляться.