Готується просто - з'їдається швидко: повітряна запіканка на сніданок

Читать на русском
Автор
25808
Подавати запіканку можна з джемом чи сметаною
Подавати запіканку можна з джемом чи сметаною. Фото shuba.life

Соковита, ситна, м'яка та солодка

Дехто любить снідати пишними омлетами з грінками та авокадо. інші ж надають перевагу солодким сніданкам, на кшталт гарбузової каші або вівсянки з сухофруктами.

Сьогодні ми пропонуємо іще один варіант смачної страви, а саме — сирної запіканки, що виходить легкою та повітряною. А рецептом з нами поділилися на YouTube-каналі "Найкращі рецепти".

Як приготувати запіканку

Інгредієнти:

  • сир 9% – 200 г;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • ванільний цукор — 1 ч. л.;
  • сіль — дрібка;
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно — 1-1,5 ст. л. (сирна маса не повинна бути занадто густа або занадто рідка).

Спосіб приготування:

  1. Яйця збити з цукром, ванільним цукром та сіллю.
  2. Додати сир, розім’яти, перемішати.
  3. Додати борошно, перемішати.
  4. За бажанням додати курагу, родзинки, горіхи або ягоди, перемішати.
  5. У глибоку тарілку влити столову ложку води, перекласти сирну масу, розрівняти.
  6. Поставити в мікрохвильову піч на п’ять хвилин на середню потужність.
  7. Залишити запіканку трохи охолонути й можна подавати до столу.

А якщо ви любите солодкі сніданки, рекомендуємо приготувати французькі грінки. Вони виходять хрумкими й просто готуються.