Зробіть вечерю особливою: фантастичний рецепт із того, що є в холодильнику

Читать на русском
Автор
65446
Цю запіканку проситимуть щовечора
Цю запіканку проситимуть щовечора. Фото shuba.life

Ні дорогих продуктів, ні суєти на кухні

Знову думаєте, що приготувати для сімейної вечері? В цьому випадку вас допоможе м’ясна запіканка.

Тим більше за рецептом "Господиньки" вам не потрібні якісь дорогі продукти — все, що потрібно, ви знайдете в холодильнику. В результаті у вас вийде смачна, ситна та фантастична запіканка, яка заощадить час та нагодує всю родину.

Як приготувати м’ясну запіканку

Інгредієнти:

  • картопля – 800 г;
  • фарш (курка, яловичина, свинина) – 400 г;
  • цибуля – 120 – 150 г;
  • курячі яйця – 4 шт.;
  • сіль, чорний мелений перець, спеції для шашлику – на свій смак;
  • прованські трави — 1/4 ч. л.;
  • молоко – 200 мл;
  • сир твердий – 150 г;
  • олія – 30 – 40 г;
  • помідори, зелень – на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю чистимо, нарізаємо кружальцями та обсмажуємо до напівготовності на розігрітій сковороді з олією. Трохи солимо.
  2. Цибулю чистимо, дрібно нарізаємо та обсмажуємо таким на сковороді з рослинною олією. Через 2 хвилини додаємо фарш та спеції, солимо до свого смаку.
  3. Для приготування заливки змішуємо яйця, сіль, чорний перець та прованські трави. Додаємо молоко, трохи натертого сиру і все ретельно перемішуємо.
  4. Тепер збираємо запіканку. На дно сковороди викладаємо частину картоплі, зверху — фарш, на неї — картоплю, що залишилася. Все заливаємо яєчною масою. Накриваємо кришкою та готуємо на повільному вогні 15-20 хвилин.
  5. Через зазначений час додаємо нарізаний півкільцями помідор, сир та готуємо ще 20 хвилин.

Прикрашаємо готову запіканку подрібненою зеленню та подаємо з улюбленим салатом. Смачного.