Зробіть вечерю особливою: фантастичний рецепт із того, що є в холодильнику
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 65446
Ні дорогих продуктів, ні суєти на кухні
Знову думаєте, що приготувати для сімейної вечері? В цьому випадку вас допоможе м’ясна запіканка.
Тим більше за рецептом "Господиньки" вам не потрібні якісь дорогі продукти — все, що потрібно, ви знайдете в холодильнику. В результаті у вас вийде смачна, ситна та фантастична запіканка, яка заощадить час та нагодує всю родину.
Як приготувати м’ясну запіканку
Інгредієнти:
- картопля – 800 г;
- фарш (курка, яловичина, свинина) – 400 г;
- цибуля – 120 – 150 г;
- курячі яйця – 4 шт.;
- сіль, чорний мелений перець, спеції для шашлику – на свій смак;
- прованські трави — 1/4 ч. л.;
- молоко – 200 мл;
- сир твердий – 150 г;
- олія – 30 – 40 г;
- помідори, зелень – на свій смак.
Спосіб приготування:
- Картоплю чистимо, нарізаємо кружальцями та обсмажуємо до напівготовності на розігрітій сковороді з олією. Трохи солимо.
- Цибулю чистимо, дрібно нарізаємо та обсмажуємо таким на сковороді з рослинною олією. Через 2 хвилини додаємо фарш та спеції, солимо до свого смаку.
- Для приготування заливки змішуємо яйця, сіль, чорний перець та прованські трави. Додаємо молоко, трохи натертого сиру і все ретельно перемішуємо.
- Тепер збираємо запіканку. На дно сковороди викладаємо частину картоплі, зверху — фарш, на неї — картоплю, що залишилася. Все заливаємо яєчною масою. Накриваємо кришкою та готуємо на повільному вогні 15-20 хвилин.
- Через зазначений час додаємо нарізаний півкільцями помідор, сир та готуємо ще 20 хвилин.
Прикрашаємо готову запіканку подрібненою зеленню та подаємо з улюбленим салатом. Смачного.