Найпопулярніший сніданок у Китаї: перевірений рецепт, якому понад сотню років

Читать на русском
Автор
4200
Пікантний омлет сподобається кожному члену сім’ї
Пікантний омлет сподобається кожному члену сім’ї. Фото tsn.ua

Приготувати цей омлет простіше простого

Найсмачніший, ситний та простий у приготуванні сніданок – це пишний омлет. Його вранці можна знайти практично на кожному столі.

Такий сніданок популярний і в Китаї – він був на столах ще тисячі років тому, а у XX столітті його доповнили помідорами. Цей варіант омлету став дуже популярним і його подають навіть у ресторанах. Рецептом омлету по-китайськи ділиться "ТСН". Якщо вам хочеться додати трохи пікантності, візьміть трохи часнику та щіпку цукру.

Як приготувати китайський омлет з помідорами

Інгредієнти:

  • 3 помідори;
  • 3 яйця;
  • 3 зубчики часнику;
  • 3 ст. л. соняшникової олії;
  • 1 ст. л. води;
  • 1/4 ст. л. солі;
  • 1/2 ст. л. цукру.

Спосіб приготування:

  1. Помідори миємо, чистимо від шкірки та нарізаємо м'якуш невеликими кубиками. Часник чистимо і подрібнюємо.
  2. У глибокій мисці збиваємо яйця, додаємо воду та повторно збиваємо. Яєчну суміш відправляємо на розігріту сковороду з рослинною олією. Готуємо, помішуючи лопаткою таким чином, щоб на момент приготування сформувалися невеликі шматочки. Викладаємо їх в окрему тарілку.
  3. Знову розігріваємо сковороду з олією та обсмажуємо на ній підготовлені помідори з часником, потім накриваємо кришкою і тушкуємо протягом 30 секунд, поки помідори не стануть м’якими.
  4. Через зазначений час до помідорів відправляємо яйця та цукор. Все солимо і готуємо ще півхвилини.

Подаємо омлет по-китайськи з домашнім хлібом та ароматною кавою. Смачного!