Зарядка не вище 80%: чому не можна залишати телефон підключеним до розетки на всю ніч

Читать на русском
Автор
18583
Чи можна заряджати телефон у нічний час
Чи можна заряджати телефон у нічний час. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Прості правила нічної зарядки телефону

Багато хто звик ставити телефон на зарядку перед сном на всю ніч, проте так робити не дуже корисно для телефону. Справа в тому, що "перезаряджання" погано впливає на акумулятор вашого гаджета. Ми вже розповідали, що не можна робити під час зарядки телефону, а сьогодні ділимося, як правильно заряджати телефон уночі.

За словами фахівців сайту Androidinsider, найкраще не заряджати телефон повністю. Оптимальною для батареї є зарядка на рівні до 80%, також не варто допускати розряджання телефону нижче 30%.

Проте вночі важко проконтролювати рівень зарядки. Найчастіше телефон залишається підключеним до розетки всю ніч і вранці він заряджений на 100%. Однак, це шкідливо для батареї, тому експерти радять так не робити.

Вихід із цієї ситуації є. Або просто не ставити телефон на зарядку на ніч, а зарядити перед сном, щоб контролювати рівень зарядки. Або встановити спеціалізовані мобільній додатки, які контролюватимуть рівень зарядки і відключатимуть цей процес на встановленому вами ліміті (наприклад 80%).

Раніше "Телеграф" розповідав, як відключити рекламу в іграх та додатках. Не потрібно нічого скачувати та встановлювати.