Гора смакоти зі склянки борошна: готуємо розсипчасте печиво за французьким рецептом

Читать на русском
Автор
5315
Обов’язково приготуйте таке печиво до чаю
Обов’язково приготуйте таке печиво до чаю. Фото shuba.life

Чудова домашня випічка на швидку руку

Французька випічка – це не лише відомі круасани. Сьогодні ми вам розповімо про відоме у Франції печиво під назвою сабле.

Назва печива походить від французького слова "пісок" і добре описує його тендітну структуру. Вперше його приготували у далеких 1600-х роках, але печиво залишається популярним досі. Найчастіше печиво готують на свята, щоб пригощати гостей та робити маленькі солодкі подарунки. Печивом можна надати будь-яку форму і розмір — воно справить враження на кого-небудь. Рецептом ділиться Shuba.

Як приготувати печиво французьке печиво сабле

Інгредієнти:

  • олія вершкове несолоне – 160 г;
  • цукор – 160 г;
  • сіль – на свій смак;
  • екстракт ванілі – 2 г;
  • яйце куряче, жовток – 4 шт.;
  • борошно пшеничне – 250 г.

Спосіб приготування:

  1. У легку та повітряну масу збиваємо разом олію, цукор, сіль та ванільний екстракт. Туди додаємо яєчні жовтки та знову збиваємо. Потроху додаємо муку|борошно| і замішуємо м’яке тісто.
  2. Тісто, що вийшло, ділимо навпіл. Кожну половину розгортаємо ковбаскою товщиною 5 см, загортаємо в плівку і відправляємо в холодильник мінімум на 30 хвилин.
  3. Через вказаний час дістаємо ковбаски, видаляємо поліетилен і нарізаємо тісто на скибочки завтовшки 1 см.
  4. Печиво викладаємо на деко і випікаємо в розігрітій до 160°C духовці 10-12 хвилин.

Даємо печінкою охолонути, заварюємо ароматну каву і подаємо на стіл. Смачного.