Домашні шпроти смачніші, ніж магазинні: рецепт смачної закуски з секретним інгредієнтом

Читать на русском
Автор
2812
Таку рибку можна приготувати вдома
Таку рибку можна приготувати вдома. Фото kartinkin.net

Це ідеальний варіант для закусок

Ми розповідали, як зі шпротами приготувати смачний салат. Це популярна рибна консерва, однак мало хто знає, що її можна приготувати вдома самотужки. Для цього знадобиться звичайнісінька кілька.

Рецептом поділились на порталі "ТСН". Приготувати шпроти зовсім нескладно, головне — дотримуватись рецепту.

Інгредієнти:

  • Кілька — 700 г
  • Чайна заварка — 2 ст. л.
  • Вода — 150 мл
  • Цукор — 1 ч. л.
  • Сіль — до смаку
  • Лавровий лист — 4 шт.
  • Гвоздика — 4 шт.
  • Перець чорний горошком — 0,5 ч. л.
  • Олія — 150 мл

Спосіб приготування:

  1. Заварюємо чайну заварку окропом (150 мл). Даємо настоятися 10 хвилин.
  2. Проціджуємо чай через ситечко. Додаємо цукор та сіль. Перемішуємо.
  3. Видаляємо у кільки голови та нутрощі. Ретельно промиваємо тушки.
  4. Розкришуємо два лаврові листи в сотейник. Додаємо половину перцю горошком і гвоздику. Викладаємо рибні тушки.
  5. Зверху посипаємо лавровим листом, перцем і гвоздикою, що залишилися. Заливаємо кільку чайною заваркою та олією.
  6. Ставимо сотейник на середній вогонь і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо рибку протягом 1 години.
  7. Не перемішуємо під час варіння — це важливо. Потім знімаємо сотейник з вогню і залишаємо остигати під закритою кришкою протягом 3 годин.

Для більш пікантного смаку можна додати до маринаду інші спеції, наприклад, коріандр або мускатний горіх. Готова рибка зберігається в холодильнику протягом 3-4 днів. Також ми ділились рецептом дуже смачного маринованого оселедця.