На ринок ходіть тільки зі сірником: за його допомогою ви принесете додому якісне сало

Читать на русском
Автор
126129
Хороший продукт легко вибрати
Хороший продукт легко вибрати. Фото jisty.com.ua

Вас не обдурить жоден продавець

Без чого ми можемо прожити? Звичайно, без сала – цей унікальний продукт, ми часто використовуємо на кухні.

Однак вибрати якісне сало не так легко. Разом з UAportal розповімо, на що потрібно звернути увагу при його покупці і як перевірити якість за допомогою лише сірника.

Як вибрати якісне сало

При його виборі обов’язково звертайте увагу:

  • на колір — сало має бути білого або світло-рожевого кольору. Є ризик, що продукт жовтого чи сірого кольору може бути несвіжим;
  • сало має бути пружним та еластичним. Не варто звертати увагу на занадто м’який чи твердий продукт;
  • шкіра сала має бути гладкою і без пошкоджень. Жодних пошкоджень або шорсткості на продукті бути не повинно;
  • понюхайте сало. У нього має бути приємний, ненав’язливий запах.

Обов’язково купуйте сало у перевірених місцях, де продають свіжу продукцію. Відкладіть покупку, якщо ви не впевнені у її якості.

Для смаження вибирайте сало з тонкою шкіркою і невеликим прошарком м’яса. Для засолювання краще брати продукт з товстою шкіркою і товстим прошарком м’яса, а для копчення — з рівномірним прошарком м’яса.

Сало ходіть купувати зі сірником або зубочисткою. Проткніть продукт — якщо сірник легко увійшов у сало, воно свіже. А от якщо сірник застряг у салі, то краще від покупки утриматися.

А щоб врятувати пожовкле сало, використовуйте один перевірений метод. Ця хитрість заощадить вам гроші.