Що потрібно зробити із зимовим взуттям, щоб воно більше не промокало? Три несподівані хитрощі

Читать на русском
Автор
1921
Ка зробити так, щоб взуття не промокало
Ка зробити так, щоб взуття не промокало. Фото Pixabay

Декілька простих порад допоможуть виправити часту проблему

Взимку вкрай небезпечно допускати, щоб промокали ноги, оскільки, крім дискомфорту, це ще й загроза здоров’ю. Тому кожному слід знати прості лайфхаки, які допоможуть зберігати сухим взуття всередині.

Для початку слід переконатися, що на взутті немає дефектів, які могли б сприяти попаданню вологи всередину. Якщо все ж таки вони є, то черевики або чоботи краще віднести до майстерні, де всі недоліки будуть виправлені.

Якщо ніяких дефектів немає, слід очистити взуття і розпочинати обробку. Для цього можна скористатися водовідштовхувальним засобом, який можна придбати в магазині, а можна використати кілька інших способів.

Розчин із парафіну

Цей спосіб дуже допоможе, коли за вікном дощова погода або тільки почав танути сніг та довкола вода. Все, що потрібно тертий парафін і бензин для запальничок.

Необхідно взяти одну чайну ложку тертого парафіну та 100 мг бензину. Змішайте зазначені інгредієнти в місткості, доки парафін повністю не розчиниться.

Далі потрібно взяти ватний диск, промокнути в розчині й спочатку обробити непомітну ділянку взуття. Якщо жодних змін ви не помітили, тоді зробіть це з усією поверхнею взуття. Після цього залиште взуття на ніч.

Віск чи парафін

У цьому способі знову є парафін. Такий метод добре підійде для взуття із натуральної чи штучної шкіри.

Парафіном чи воском потрібно просто натерти чоботи, чи черевики. Після цього взуття потрібно просушити феном. Але важливо пам’ятати, що стеаринові свічки не можна використовувати. У їхньому складі багато жирних кислот і вони не захистять від вологи.

Суміш рослинних олій

Такий спосіб підійде для взуття з натуральної та штучної шкіри. Все, що потрібно, це змішати дві чайні ложки касторової та лляної олії. Додати 100 г натертого парафіну.

Далі все це треба нагріти на водяній бані до розчинення парафіну. Сумішшю, що вийшла, потрібно змастити взуття. Важливо врахувати, що від кількості касторки черевики чи чоботи можуть стати лише жорсткими.

Після цього залиште взуття на 6-8 годин за кімнатної температури, щоб суміш висохла.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що потрібно робити із взуттям, щоб воно не ковзало під час ожеледиці на вулиці. Декілька простих порад допоможуть забути про цю проблему.