Вино замерзло у морозилці: що з ним після цього робити

Читать на русском
Автор
979
Не викидайте заморожене вино
Не викидайте заморожене вино. Фото Pexels

Дізнайтесь, чи можна пити розморожене вино

Хотіли швидше охолодити пляшку вина, поклали її в морозильну камеру і забули? Випадково заморозити вино може кожен. Одні з головних питань у цій ситуації — як правильно розморозити напій, чи можна його пити, чи краще використовувати для приготування картоплі? Відповіді у своєму Instagram дала винороб Марта Клот.

Що робити із замороженим вином

Насамперед дайте вину повільно відтанути. Найкраще залишити його в холодильнику (не в морозильній камері) і почекати, поки воно знову стане рідким. Не намагайтеся прискорити процес, поміщаючи пляшку в гарячу воду або поряд із будь-яким іншим джерелом тепла.

Щойно вино розморозиться, у ньому з’являться дрібні частки. Якщо трохи струсити пляшку і поставити її, частки осядуть на дно. Процідіть вино через паперовий фільтр для приготування кави.

Ще один ефект заморожування полягає в тому, що вода та спирт поділяються, і, отже, характеристики вина змінюються. Це означає, що вино не матиме того смаку, який було до заморозки. Тому експерти радять використовувати розморожене вино виключно для приготування їжі.

Раніше "Телеграф" розповідав, як покращити смак недорогого вина. Для цього знадобиться лише капучинатор.